Online spelletje: Drop A Beat, Giuseppe!


Jij zuigt. Je bent de slechtste pianist ter wereld. Als jij speelt gooit het publiek afval naar het podium. Wat? Nee niet jij natuurlijk (ik hoop niet dat ik nu alle pianospelende games.blog-lezers heb beledigd). Ik heb het over Giuseppe Fortissimo, de hoofdrolspeler van dit maffe spelletje. Probeer een concert te overleven door slecht piano te spelen.

Wat als eerste opvalt is de besturing. Om de sensatie van slecht pianospelen te simuleren gebruikt Drop A Beat het hele toetsenbord. Door te rammen op willekeurige knoppen aan de linkerkant beweegt Giuseppe’s piano naar links, en door hetzelfde te doen aan de rechterkant van je toetsenbord schuift de piano naar rechts. Ik weet wat je nu denkt (want ik dacht het zelf ook), maar valsspelen door alleen ‘g’ en ‘h’ te gebruiken is niet toegestaan. Er zit een algoritme in het spel dat controleert of je niet te vaak op dezelfde knoppen drukt.

Piano’s verschuiven lijkt een rare bezigheid, maar je hebt het nodig omdat het podium voortdurend wordt bekogeld met rotte tomaten, bedorven vis en oude schoenen. Het doel is in eerste instantie om niet bewusteloos gegooid te worden, al ga je pas punten verdienen als het je lukt om al dat afval terug te stuiteren naar het publiek. Hoe? Door op de spatiebalk te rammen en de klep van je piano te gebruiken als een soort oversized tennisracket. Succes!

 • Om echt hoge scores te halen moet je eens proberen om hetzelfde projectiel meerdere keren heen en weer te stuiteren tussen Giuseppe en het publiek.
 • Ik vraag me af of een echte pianist daadwerkelijk liedjes kan spelen met dit spel. Alle lettertoetsen maken een ander geluid, dus waarom niet?
 • De besturing werkt best goed, maar pas op voor de Caps Lock. ALS JE DIE PER ONGELUK INDRUKT WORDEN DE ANDERE TOETSEN NIET MEER HERKEND!
 • Drop A Beat, Giuseppe! gaat in principe eindeloos door, maar door een beetje te experimenteren zijn er ook verschillende (grappige) eindfilmpjes vrij te spelen. Hoeveel ontdek jij er?

Speel: Drop A Beat, Giuseppe!

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Sinds gisteren ondersteunt Wii ook toetsenborden
Lees ook:Video: Pikmin en Donkey Kong: Jungle Beat op de Wii
Lees ook:Online spelletje: GIRP
Lees ook:Speel oude Sierra spellen gratis in je browser
Lees ook:Wat is JoyToKey?

2 reacties op “Online spelletje: Drop A Beat, Giuseppe!

 1. G.Tom

  Ik had deze al gezien op Kotaku, maar hij blijft fantastisch om te spelen! Je moet natuurlijk wel de rare blikken negeren als je als een debiel op je bord aan rammen bent..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Randolph

  origineel!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.