Online spelletje: Specter Spelunker Shrinks


Bekijk hieronder een video van Specter Spelunker Shrinks in actie, omdat ik weet dat veel lezers de Unity-plugin niet hebben geïnstalleerd in hun browser. En dat is okee. Ik ben zelf ook altijd huiverig voor nieuwe plugins. Maar zelfs als je het niet gaat spelen, moet je dit spel op z’n minst gezien hebben. Het is een simpel idee maar briljant uitgevoerd: een hoofdrolspeler die kan krimpen en groeien.

Eigenlijk doet deze trailer het spel geen eer aan. Ik begrijp dat Ken Grafals niet teveel wilde verklappen, maar de leukste momenten worden niet getoond. Want als ik zeg dat de hoofdrolspeler kan krimpen, dan bedoel ik dat hij microscopisch klein kan worden. Klein genoeg om smalle kiertjes te laten veranderen in spannende nieuwe levels. En als ik zeg dat de hoofdrolspeler kan groeien bedoel ik dat hij haast oneindig groot kan worden.

Ongeveer halverwege het spel is een punt waarop hij zo groot wordt dat alle voorgaande levels worden gereduceerd tot een klein blokje op het scherm. Vervolgens springt hij naar een aangrenzend blokje (een afstand die voor je oorspronkelijke formaat overeen zou komen met honderden kilometers). Op die andere planeet, want dat is het in feite, moet hij vervolgens weer krimpen om via een steeds smallere gang uit te komen bij een tafel met daarop een sneeuwbol. Krimp nog verder en je komt in de sneeuwbol terecht waar je het spel uitspeelt door het kleine plastic huisje te betreden. Het is een facinerend concept dat schreeuwt om een veel ambiteuzer vervolg. Als Ken Grafals dat zelf niet maakt doet iemand anders het ongetwijfeld voor hem. Hier gaan we gegarandeerd meer van horen.

Speel: Specter Spelunker Shrinks

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: The Putty Puzzle
Lees ook:Online spelletje: Rings and Sticks
Lees ook:Online spelletje: The I of It
Lees ook:UFO’s en schapen in Capcom’s Flock
Lees ook:Mario & Luigi RPG 3 speelt zich af in het lichaam van Bowser

6 reacties op “Online spelletje: Specter Spelunker Shrinks

  1. G.Basioh

    ik zit op geve moment buiten t veld :s
    kank alles zien, maar eit meer verder:S

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Hm… waar precies? Ik heb het spel nu 2x uitgespeeld en beide keren nergens last van gehad. Bedoel je dat het poppetje letterlijk ergens klem kwam te zitten? In dat geval zit er weinig anders op dan overnieuw beginnen vrees ik.

        /   Beantwoorden  / 
      1. G.Basioh

        kan neit precies beschrijven waar..
        zal nog’s proberen, bedankt:)
        wat is er trouwens met je dagboek gebeurt opeens?

          /   Beantwoorden  / 
  2. G.Basioh

    o lol gelukt.
    raar dat ze daar geen muur omheeen plaatsen.
    Gaaf spel!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kars

    ja dit is wel een interessant concept dat ik nog niet eerder heb gezien, en het werkt als een tierelier. Hier kan nog veel interessantere gameplay uit voortkomen dan we bij dit spel hebben gezien denk ik;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.