Online spelletje: Tarnation


Real-time strategy kan behoorlijk intimiderend zijn. Wie heeft er nog zin en tijd om honderden soldaten aan te sturen, nederzettingen op te bouwen en contstant nieuwe legers aan te maken? Ik in ieder geval niet! Gelukkig is er dan ook nog Tarnation, een real-time strategy spel zo versimpeld dat zelfs mensen zoals jij en ik er plezier aan kunnen beleven.

Honderden soldaten aansturen? Hoeft niet! De bloemen doen al het vechten zelf. Rode bloemen vallen rode insecten aan, gele bloemen gaan op gele insecten af en blauwe bloemen zijn de natuurlijke vijand van, inderaad, blauwe insecten. Nederzettingen opbouwen? Hoeft ook niet! Het hele spel speelt zich af op een klein grasveld zonder obstakels. Nieuwe bloembollen blijven automatisch groeien aan de linkerkant van het scherm.

Het enige dat je in Tarnation zelf doet is kleuren kiezen. De richting waarin je met de muis bloembollen selecteert bepaalt welke bloem er ontstaat. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Doorloop één keer de tutorial en het wordt een handeling waar je niet eens meer bij hoeft na te denken. Je kunt je volledig concentreren op waar het eigenlijk om draait in Tarnation: slim plannen en gebruik maken van de voorraden. Nooit alle bloembollen inzetten op één insect, want dan is er straks niemand meer over voor de volgende vijand. Het is het real-time strategy concept gestript van werkelijk al het overbodigde, en dat levert een wonderbaarlijk verslavend spelletje op. Ik kon niet stoppen met spelen voordat het tiende en laatste level was uitgespeeld. Dat was me nooit eerder overkomen met een real-time strategy game.

Speel: Tarnation

Bekijk alle Online Spelletjes

[games.blog forum]

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 80
Lees ook:Mushroom Wars: eenvoudige real time strategy voor PSN
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 85
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 79
Lees ook:Final Fantasy XII: Revenant Wings trailer

4 reacties op “Online spelletje: Tarnation

  1. Koen

    “Real-time strategy kan behoorlijk intimiderend zijn. Wie heeft er nog zin en tijd om honderden soldaten aan te sturen, nederzettingen op te bouwen en contstant nieuwe legers aan te maken? Ik in ieder geval niet!”

    Nou ik dus wel en daarom ga ik nu Rome: Total War spelen (meesterlijk spel is dat toch). ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Luc

    54827 is m’n score, best pittig spel aan het einde

      /   Beantwoorden  / 
  3. otherotter

    tering,.. echt geweldige gameplay,.. leent zich uitstekend voor de wii

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.