Animal Crossing dagboek – dag 100

Dit is de honderdste dag van mijn Animal Crossing dagboek. Ik ben niet iemand die erg snel onder de indruk is van dat soort dagen. Waarom zou de honderdste dag tenslotte specialer zijn dan de negenennegentigste of de honderdenéénste dag? Het zijn maar getallen. Maar toch voelde ik me vanmorgen een beetje melancholiek, ik kon er niks aan doen. Ik moest denken aan wat ik de afgelopen honderd dagen allemaal in Costanza heb meegemaakt.

Mijn absolute favoriete dag was er eentje met, hoe kan het ook anders, Bob. We hadden de hele dag samen gevist. En toen eenmaal weer bij hem thuis waren vroeg hij aan mij wat ik dacht dat de beste manier was om een superheld te worden. "Een cape gaan dragen," zei ik, en hij begon helemaal te stralen. Dat vond hij een prachtig idee. Hij zou morgen gelijk naar Able en Mabel gaan om te vragen of die een cape voor hem konden maken. Met extra zakken om snacks in op te bergen!

Waar hij nu ook woont, ik hoop dat Bob zijn cape met snack-pockets inmiddels gevonden heeft!
Achter de schermen

Om deze honderste dag te vieren leek het me aardig om een kleine blik achter de schermen te geven. En dat is dus deze foto geworden. Het ziet er misschien niet echt spectaculair uit, maar dit is de plek waar alle tekeningen worden gemaakt, en waar ik ook besluit waar ik die dag over zal schrijven. Ik maak de tekeningen in lege dummy boeken, die je bij de slechtere boekhandel kunt vinden. Dat is makkelijk want dan blijven ze tenminste mooi bij elkaar gebundeld in plaats van dat er honderden losse tekeningen door het hele huis heen zwerven. Inmiddels heb ik al drie van dat soort boekjes helemaal vol gemaakt, en ben ik op dit moment bezig in de vierde (de groene).

Dat gaat niet allemaal alleen maar over Animal Crossing natuurlijk. Ik heb al over veel meer onderwerpen geschreven en geschilderd.

Hoe het begon

Toen ik begon met deze blog was Animal Crossing zelfs nog niet eens uit in Amerika. In die periode heb ik al wel drie keer een aankondiging voor het spel geschreven. Ik wist dat het er aan kwam, ik was toen al van plan om er een dagboek over bij te gaan houden, dus wilde ik alvast een beetje aandacht aan het spel besteden.

Toen ik net had gehoord dat het spel ook online kon gaan (links staat trouwens Hector).


Toen het spel net uit was in Japan en er in drie dagen tijd 300.000 exemplaren van werden verkocht. Deze tekening van Meneer Resetti heb ik sindsdien al heel vaak opnieuw gebruikt. Ondere andere bij de FAQ en het archief.


Toen ik de bevestingsmail kreeg dat mijn exemplaar van het spel was verzonden. Spannend!


En toen de grote dag, Animal Crossing was gearriveerd! Ik weet nog dat ik die dag pas laat thuis kwam, dus ik ben pas een dag later begonnen het dagboek bij te houden. Ik heb het spel dus eigenlijk al 101 dagen. De eerste dag van het dagboek (en de drie volgende dagen ook) ging het natuurlijk over Bob.


Een vroege tekening van Chevre, gezien door een gat in de voorgaande bladzijde.


Hier had ik net mijn eerste foto gekregen. Ook een mooie dag.


Ach, ik heb eigenlijk al zoveel meegemaakt in de afgelopen 100 dagen. Vele hoogtepunten en dieptepunten. Het ergste dieptepunt was natuurlijk het vertrek van een oude vriend…


Maar gelukkig heb ik er ook weer heel veel nieuwe vrienden voor in de plaats gekregen!


Misschien wel mijn favoriete pagina uit het dagboek. Het was zo’n idiote situatie. Telkens als ik de zin: "Hoi baas. Het was je misschien nog niet opgevallen, maar ik verzamel tegenwoordig roze meubels!’ zei Alfonso tegen me, omringd door een roze bed, een roze stoel, een roze tafel, een roze kast, een roze nachtkastje en twee roze bankjes." lees moet ik weer lachen.

Dus dat waren de eerste honderd dagen, en nu zijn we nog maar een paar dagen verwijderd van de Nederlandse releasedatum. Eindelijk kan iedereen Animal Crossing ook zelf gaan ontdekken! Ik hoop dat het spel een heel groot succes wordt. Het zou meer dan terecht zijn. Volgens mij bestaat er geen enkel ander spel dat ik honderd dagen achter elkaar kan blijven spelen zonder me te vervelen. Dan is er toch wel iets heel speciaals aan de hand.

Voor de gelegenheid heb ik vandaag ook het archief helemaal bijgewerkt zodat alle 100 dagen weer makkelijk beschikbaar zijn.

Wat is Animal Crossing: Wild World eigenlijk?
Laatste 50 ~ Archief ~ FAQ ~ Inwoners van Costanza

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 51
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 67
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 52
Lees ook:Van de makers van Nintendogs
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 110

14 reacties op “Animal Crossing dagboek – dag 100

  1. Antylopix

    Gefeliciteerd :P
    Vet dat je de 100ste dag wel speciaal hebt gemaakt

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fleur

    Gefeliciteerd Erik! Dat er nog vele mooie dagboek dagen zullen volgen! ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Sunny

    Wo000oooT

    Gefeliciteerd Erik!!!!

    Nu naar de 200!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Marcel

    gefeliciterd en nog vele eeeeeeeeeeeh… dagen!!!!!!!!! Op naar een jaar

      /   Beantwoorden  / 
  5. Stuart

    gefeli……….ik hoop dat je nog lang door mag gaan

      /   Beantwoorden  / 
  6. mumu

    gefeliciteerd met elke tekening :)

    You = bent creatief en volhoudend ^^

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    Bedankt dames en heren. :) Jullie zijn geweldig!

    “hwwy ik vind het zooo mooie dag boek .Ik lees je dag boek elke dag. maar waarom maak je geen kopitjes van je dag boek en dan verkoop je ze .”

    Thnx yahya! Ik moet zeggen dat ik daar ook weleens aan heb gedacht, maar het probleem is dat dat veel te duur zou worden. Kleurenkopiën zijn helaas niet goedkoop. Ik betwijfel of iemand een gekopieerde versie van dit dagboek zou willen kopen voor bijvoorbeeld 100 euro. (ruwe schatting van de totale kosten).

    “En trouwens bij mintendo is er iemand percies net als jou begonnen.
    hier is die site.http://ms.nintendo-europe.com/animalcrossingds/axblog/index.php?lang=nl

    Ja, dat heb ik ook gezien. Op zich een leuk idee van Nintendo, maar hij schrijft dat hij het maar één keer per week gaat bijhouden, dat is dan wel weer jammer. Ze hadden beter mijn dagboek kunnen gebruiken. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Wouter

    Ik blijf erbij tot de laatste dag!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Bartold

    Je hebt helemaal gelijk erik…

    Oowk van mij gefeliciteerd…

    Ga zo door!!! Leuk verzonnen dat van achter de schermen

      /   Beantwoorden  / 
  10. denise

    wat leuk om eens achter de schermen te gaan kijken… wat ik me trouwens al langer afvraag .. hoe oud ben jij eigenlijk ?

    ik vind de dag met de roze meubi opzessie van alfonso ook het leukst !

      /   Beantwoorden  / 
  11. erik

    Ja, ik kon het uiteindelijk toch niet over mijn hart verkrijgen om de 100ste aflevering ongemerkt voorbij te laten gaan. Dus dan maar een kijkje achter de schermen, blij om te horen dat het gewaardeerd werd!

    Ik ben trouwens 27 jaar oud.

      /   Beantwoorden  / 
  12. erik

    Heb je je acdagboek al opgegeven mumu? Ik heb al geen update meer gezien in eeuwen. Die site was mijn enige mogelijkheid om zelf ook een geïllustreerd animal crossing dagboek te lezen. ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.