Spelontwikkelaars klagen over de DS

Third party spellenmakers klagen dat hun spellen, net als op de Gamecube, niet al te best verkopen op de Nintendo DS. De verkooplijstjes worden al sinds de lancering gedomineerd door Nintendo’s eigen spellen. En inderdaad, als ik kijk naar mijn eigen DS-collectie, zie ik dat ook bij mij het merendeel bestaat uit Nintendo games.

De analisten van next-gen.biz vragen zich dan ook af hoelang dit nog door kan gaan voordat de, tot nu toe erg sterke, third party support voor de DS begint terug te lopen.
Het is een lastig probleem. Nintendo heeft zich dit jaar heel erg op de DS geconcentreerd en een flink aantal ijzersterke titels uitgebracht. Natuurlijk is het moeilijk om daar de concurrentie mee aan te gaan. Maar het probleem bij Nintendo is altijd een beetje dat een gedeelte van de spelers al bij voorbaat geen interesse hebben in spellen die niet van Nintendo zelf afkomstig zijn. Zie daar dan nog maar eens tussen te komen als onafhankelijke spelontwerper.

Ik zou zeggen, laten al die third party bedrijven nu hun kans grijpen op de Gamecube. Die beleeft op dit moment een heel matig jaar met ook weinig opmerkelijke spellen van Nintendo zelf. Het enige waar veel mensen nu nog echt naar uit kijken is de nieuwe Zelda volgend jaar. Dit is echt het moment om voor al die wachtende mensen een briljant spel exclusief (heel belangrijk voor Nintendo-fanaten) op de Gamecube uit te brengen.

Lees ook:Geen Smash Bros. op E3, wel andere speelbare NIEUWE games
Lees ook:De tien beste GameCube spellen volgens Screw-Attack
Lees ook:Revolution games werken niet met de Gamecube controller
Lees ook:Animal Crossing op de Wii U is een party game
Lees ook:Bandai stelt winstverwachting naar beneden bij, DS games verkopen onvoldoende

Eén reactie op “Spelontwikkelaars klagen over de DS

  1. micha

    hoe kan je daar nou over klaagen? :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.