Miitomo en My Nintendo komen volgende maand


Twee Nintendo-nieuwtjes vandaag:

 • Vanaf 17 februari kunnen fans zich inschrijven voor Nintendo’s eerste smartphone-spel Miitomo. Dat is dus nog niet de lancering (die volgt in maart), je kunt alleen alvast een account aanmaken. Miitomo┬áis een soort vervolg op het 3DS-spel Tomodachi Life. Jouw Mii beleeft avonturen in een virtuele wereld, alleen zijn alle Mii-poppetjes die hij tegenkomt nu gemaakt door andere spelers. Volgens Nintendo wordt het een verrassende manier om je vrienden beter te leren kennen.
 • In maart wordt ook de opvolger van Club Nintendo gelanceerd. Met My Nintendo kunnen fans twee soorten “Points” (de nieuwe sterren) verzamelen. Platinum Points krijg je gratis door spellen te spelen en de eShop te bezoeken. Je kunt ze inwisselen voor digitale kadootjes zoals achtergronden en thema’s voor je 3DS. Gold Points zijn interessanter. Je verdient ze door spellen te kopen, en je gebruikt ze om in de eShop korting te krijgen op andere spellen. Leuk systeem!


Neo-games.blog forum

Lees ook:Nintendo lanceert deze week Miitomo en My Nintendo
Lees ook:Je Nintendo Points zijn niet geldig op de 3DS
Lees ook:Eerste trailer Nintendo’s smartphone spel Miitomo
Lees ook:Eindelijk! Wii Points kopen met je Club Nintendo sterren
Lees ook:Het Wii Internetkanaal is weer gratis

3 reacties op “Miitomo en My Nintendo komen volgende maand

 1. Piratus

  Het zelfde systeem als de oude sterren maar alleen minimaaler dus?

    /   Beantwoorden  / 
 2. micha

  of te wel de fisieke dingen vervallen en laat dat nou juist het enige boeiende zijn.
  Games ga ik toch niet digitaal aanschaffen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. berend jan

  Ik verwacht dat dit de achtergrond van heel het Nintendo netwerk gaat zijn. Door op Miitomo actief te zijn is dat gekopeld aan je WiiU en je 3DS (als het niet teveel moeite is om het in te patchen) of de NX (portable en console). JE kunt dan spellen kopen via daar en berichtjes sturen. Een soort platform onafhankelijke ingang naar het Nintendo Ecosysteem.
  .
  Ze willen nu de nieuwe start maken die zo nodig is en tergnwoordig is dat alleen mogelijk als je mensen je Ecosysteem intrekt. Kijk maar naar Apple en Android als je eenmaal op apple zit kom je er moeilijk uit zonder al je apps en content opnieuw te kopen.
  .
  Persoonlijk verwacht is de NX niet dit jaar nog (of anders eind nov 2016 (net als de WiiU toendertijd)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.