Pokémon Shuffle: free-to-play puzzelen op de 3DS

pokemonshuffle

Trailer voor Pokémon Shuffle. Dit spel, dat volgende maand uitkomt voor de 3DS, is Nintendo’s meest agressieve free-to-play titel tot nu toe. Het spel zelf is gratis, maar het doet dat ding waarbij je moeten wachten om verder te mogen spelen. Tenzij je voor echt geld hartjes koopt in de eShop, dan mag je meteen verder. Die hartjes zijn niet eens levens, maar gewoon beurten. Ieder level dat je speelt kost sowieso één hartje, of je nu wint of verliest.

Ik weet ook wel dat wachten inmiddels een algemeen geaccepteerd spelmechanisme is. De generatie gamers die opgegroeide met smartphones weet waarschijnlijk niet beter. Bovendien is Pokémon Shuffle gewoon een Bejeweled-kloon waar ik totaal geen interesse in heb. Ik weet dus niet zo goed waarom het bestaan van dit spel me irriteert, maar op een of andere zit het me toch niet lekker dat Nintendo hiermee bezig is. In combinatie met alle aandacht voor de Amiibo-poppetjes was dit de eerst Nintendo Direct waar ik niet blij van werd. Nog veel meer dan bij alle casual spellen in het Wii-tijdperk, had ik bij dit fragment het gevoel dat ik opeens niet meer bij de doelgroep hoorde.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:De beste reden om hartjes te verzamelen in Zelda
Lees ook:WiiWare spelletjes zijn klein, harde schijf is niet nodig
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 37: Voedselgevecht
Lees ook:Welja, nóg meer Super Paper Mario filmpjes
Lees ook:Online spelletje: SEEK ver.0

Eén reactie op “Pokémon Shuffle: free-to-play puzzelen op de 3DS

  1. piratus

    Dus Puzzle en dragons Pokemon edition min of meer dus. Ik vraag me toch echt af wie zijn idee het was om zon Pokemon spel te maken. ik vind het niet erg om 1000 euro aan een “free to play” uitegeven als je in iedergeval met iets anders komt dan een “doe een mini game en verdien exp of in game geld” systeem. daarnaast is het ook nog moelijk welke spel je kiest om ” serieus te spelen” het is alsof je zou moeten kiezen uit 100 verschillende (ja er zijn 100+ van zulke spellen) Mario kart kloons die allemaal een andere toegevoegde gimmick hebben .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.