Affordable Space Adventures met een unieke Wii U-besturing

affordablespaceadventure0
Wat zou er gebeuren als ontwikkelaars Nifflas (Knytt Underground, NightSky) en KnapNok (vooral bekend van het Wii U-spelletje Spin The Bottle waarin spelers onder andere samen dansen en Wiimotes voor elkaar verstoppen) samen een spel maken? Het is misschien geen voor de hand liggende combinatie, maar het resultaat van hun samenwerking kreeg vandaag een veelbelovende trailer.

Je eerste indruk is ongetwijfeld dat Affordable Space Adventures eruitziet als een typische Nifflas-productie: een ongewapend ruimteschip (Nifflas maakt altijd geweldloze spellen) verkent een buitenaardse planeet. De graphics zijn prachtig, de sfeer is mysterieus. Het ruimteschip vliegt langzaam door de restanten van oude beschavingen en gebruikt een speciale scanner om de omgeving in kaart te brengen. Wie Knytt Underground heeft gespeeld zal zich hier meteen thuisvoelen.


affordablespaceadventure
Wat je in de trailer niet ziet is het door KnapNok bedachte besturingssysteem. Affordable Space Adventures gebruikt het touchscreen van de Wii U Gamepad om je het gevoel te geven dat je echt in een cockpit zit. De planeet verkennen is dus niet alleen een kwestie van sturen, maar ook van handmatig gasgeven, de temperatuur in de gaten houden, de koplamp richten en het landingsstel uitklappen als je ergens wilt parkeren. Het klinkt allemaal erg interessant, al was ik wel blij om te lezen dat KnapNok en Nifflas er een stressvrije ervaring van willen maken. We hoeven dus niet in paniek op knoppen te rammen terwijl we op 2 schermen 3 dingen tegelijk proberen te doen. “We aim to design puzzles that can be executed elegantly by only changing the ship’s configuration at safe locations with no time pressure.” 

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Knytt Underground aangekondigd voor PS3, Vita, pc en Mac
Lees ook:Kijken: Nifflas’ nieuwe spel FiNCK
Lees ook:Kijk dit: Knytt Underground nu verkrijgbaar voor PS3 en Vita
Lees ook:Space Invaders Infinity Gene komt naar XBLA/PSN
Lees ook:Super Mario Maker – Tänk Fort

Eén reactie op “Affordable Space Adventures met een unieke Wii U-besturing

  1. Berend Jan

    Ik snapte al niet waarom niemand een ruimteschip sim maakte met de toffe meters op het touchscreen.
    .
    Dit kan toch ideaal voor een flight sim…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.