3DS-spelletje Pullblox krijgt een vervolg: Fallblox


Trailer van Fallblox, Nintendo’s vervolg op het eShop-spelletje Pullblox. De gameplay is ongeveer gelijk gebleven, met twee cruciale verschillen:

  • Fallblox introduceert zwaartekracht. Als hoofdrolspeler Mallo nu het onderste blok verschuift, zakken alle andere blokken een stukje omlaag. (In Pullblox bleef alles op magische wijze zweven).
  • Blokken kunnen nu in 4 richtingen schuiven. Niet alleen naar voren en naar achteren, maar ook naar links en rechts. Om de nieuwe puzzels overzichtelijk te houden kan de camera in Fallblox om het speelveld heen draaien.

Ik heb er zin in! Mensen die het niet hebben gespeeld geloven dit meestal niet, maar Pullblox is een van de betere spellen op de 3DS. Het is even doorbijten tijdens de saaie tutorial van anderhalf uur (niet dat het zo ingewikkeld is – Nintendo wil gewoon héél zeker weten dat je alles begrijpt) maar daarna ontpopt het zich tot een enorm verslavend puzzelspel. Echt waar. De meeste levels zijn simpelweg sprites uit oude NES-spelletjes, maar op een of andere manier levert dat toch steeds weer briljante puzzels op. Die ontwerpers hadden 30 jaar geleden vast niet gedacht dat hun tekeningen zo leuk zouden zijn om te beklimmen. Hopelijk is het vervolg weer net zo verslavend!

Fallblox verschijnt in november voor de 3DS eShop.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: Transmover
Lees ook:Online spelletje: Jelly Blocks
Lees ook:De mysterieuze puzzels van Bokida: Heartfelt Reunion
Lees ook:Online spelletje: Super Puzzle Platformer Plus
Lees ook:Online spelletje: Totem Destroyer 2

Eén reactie op “3DS-spelletje Pullblox krijgt een vervolg: Fallblox

  1. Berend Jan

    jippie

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.