De Metroid-minigame in Nintendo Land


Nintendo Land is een lanceertitel voor de Wii U met minigames gebaseerd op alle belangrijke Nintendo-series. Denk aan racen op een F-Zero-parcours en zwaardvechten in Hyrule. Eerder dit jaar tijdens de E3-beurs wilde Nintendo nog niet alle minigames verklappen, maar onlangs mocht het tijdschrift Game Informer er weer twee uitproberen: een variant op Balloon Fight die je speelt door windvlagen te tekenen op de GamePad en een wat uitgebreider schietspel in het Metroid-universum. In Metroid Blast bestuurt één speler Samus’ ruimteschip met de GamePad-controller terwijl de andere spelers (maximaal 4) hem vanaf de grond proberen neer te schieten.

Oplettende Nintendofans herkennen dat concept misschien als Battle Mii – een techdemo voor de Wii U die Nintendo liet zien op de E3 van 2011. Voor wie het destijds heeft gemist staat hieronder een kort filmpje. Zoals je ziet was Battle Mii ook al gestoken in een Metroid-jasje. Het enige wat Metroid Blast doet is nog meer verwijzingen toevoegen. Zo beschikken spelers op de grond nu ook over een grapple beam om over ravijnen te slingeren, en er is een nieuwe arena gebaseerd op Norfair (een gebied op de planeet Zebes dat voorkomt in meerdere Metroid-spellen) met een mechanische versie van eindbaas Kraid die spelers kunnen beklimmen. Het ziet er leuk uit, al ben ik vast niet de enige die het jammer vindt dat dit alleen een onderdeel is van een minigame-compilatie en geen volwaardige nieuwe Metroid.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Twilight Princess-remake voor Wii U?
Lees ook:Mario Party 8 naar Europa op 22 juni
Lees ook:Trailer: Nintendo Land voor de Wii U
Lees ook:Deze first person shooter lijkt een beetje op Metroid Prime
Lees ook:Mario Kart Wii online, hoe werkt het?

Eén reactie op “De Metroid-minigame in Nintendo Land

  1. RikkieR

    Grappig om te zien dat rond de persconferentie van donderdag de nieuwtjes rondom de Wii U los beginnen te komen. (En mijn reactiegraad op games.blog evenredig toeneemt ;) )

    Ziet er wel tof uit, maar ik vrees wel voor een hoog party-game gehalte. Ik moet zeggen dat ik dat op de Wii ook erg leuk vond….het eerste half jaar. Daarna had iedereen er wel eens op gespeeld en was de lol er wel vanaf. Het betekent ook dat de meeste features van de Tablet-controller volgens mij pas leuk worden als je met minimaal 2 spelers speelt.

    Ik moet wel zeggen dat de tablet op deze manier wel meer ondersteuning biedt voor echte party-gaming. Waar je bijvoorbeeld bij Wii Sports (Resort) toch meestal met z’n 2en of alleen bezig was, lijkt hier spelen met z’n 5en echt voor alle 5 leuk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.