3D screenshots van Virtual Boy-spellen


Ken je 3D Porch nog? Die site waar je 3D foto’s kunt delen met de rest van het internet? Iemand is op het briljante idee gekomen om daar een paar screenshots te uploaden van Virtual Boy-spellen. Als “wiggle gif” vind ik ze niet zo geslaagd – de graphics zijn zo primitief dat het nooit meer wordt dan een trillend plaatje – maar als je bereid bent een beetje moeite te doen kun je ze ook op je 3DS bekijken.

 • Kies bij de opties boven iedere afbeelding voor “MPO”.
 • Sla de afbeelding op als .mpo bestand en verander de bestandsnaam in “HNI_0###.” (De 3DS slaat je foto’s op als HNI_0001, HNI_0002, HNI_0003, etc).
 • Haal het SD-geheugenkaartje uit je 3DS (alleen als hij uit staat!) en plug hem in je computer.
 • Sla de bestanden op in de map 100NIN03 die verstopt zit in de map DCIM.
 • Stop het geheugenkaartje weer in je 3DS.

Klaar! De screenshots staan nu tussen alle andere foto’s in de camera-applicatie. Daar komt het 3D-effect van de Virtual Boy gelukkig een stuk beter tot z’n recht. Zelfs deze screenshot van Wario Land krijgt op de 3DS een comfortabele dieptewerking. Het is niet zo’n mooie illusie als bij échte 3DS-graphics, maar voor een spel uit 1995 vind ik het erg charmant. Nintendo kan deze game over een paar maanden probleemloos in de 3DS Virtual Console verkopen, wat mij betreft.

(Tijdens het overzetten van deze plaatjes kwam ik er trouwens achter dat drie kwart van mijn foto’s bestaat uit per ongeluk gemaakte screenshots van Nintendogs + Cats. Kan Nintendo die functie aub weglaten uit toekomstige 3DS-spellen? Dank u).

[g.forum]

Lees ook:Briljante geniale en verrassende Wario Land reclame
Lees ook:Wario’s screenshots nog een slag groter
Lees ook:Wario platformgame gaat online op de DS
Lees ook:3DS krijgt Virtual Handheld voor Game Boy-spelletjes
Lees ook:2D platforming op nieuwe scans Wario Land

12 reacties op “3D screenshots van Virtual Boy-spellen

 1. Zaaltje

  Dat ziet er idd best cool uit!
  Van sommige wordt ik echter wel een beetje scheel (zoals de bowlingbaan). Maar zou perfect in de Virtual console passen!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Oscar

  Je kan de foto’s ook opslaan als DSC_0001 bijv. Het was of vier tekens en vier letters of 3 letters, laag streepje en 4 cijfers. Dat weet ik niet meer..
  Zo kan je makkelijk je 3DS foto’s onderscheiden van je andere afbeeldingen die niet door de 3DS zijn gemaakt. :P
  -
  Misschien is dit ook leuk om te delen: http://www.mediafire.com/?1jb8c1d6fihbwbp
  Allemaal screenshots van non-3ds games in 3D. Ziet er mooi uit! :D

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Wow! Daar zitten mooie plaatjes tussen. Een soort fictieve preview van wat er zou gebeuren als de 3DS opeens massaal werd ondersteund door third party ontwikkelaars. ;) Nu wil ik Assassin’s Creed in 3D!
   .
   Die 3D foto’s op het einde zijn ook ontzettend gaaf. Als ik dat zo zie baal ik wel dat de camera’s van de 3DS zo crappy zijn. Die hoge resolutie voegt echt veel toe.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Berend Jan

  Nu was Wario Land ook de beste game op de VB. Alhoewel tennis ook een erg toffe titel was die ik graag mocht spelen toen ik mijn VB nog had.

  Volens mij was de VB moeilijk te emuleren maar dat euvel is inmiddels opgelost door de nerds op het internet dacht ik. Nu nog hopen dat Nintendo iets moeite wil doen voor deze versies van games en ze wil bewaren voor de toekomst. Dan kan ik Wario Land spelen zonder er compleet Paranoia van te worden… Dat was IMHO het nadeel van de VB dat je er helemaal paranoide van wordt omdat je niet weet wat er om je heen gebeurd…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Erik

  Red Alert was ook wel leuk… als je jezelf over de graphics kon zetten. Eigenlijk gewoon een Star Fox-spel, maar dan opgebouwd uit alleen maar lijnen. Erg desoriënterend maar ik heb me er toch wel mee vermaakt.
  .
  Maar je hebt gelijk, Wario Land stak er inderdaad bovenuit. Volgens mij de enige sequel die echt weer zo speelde als Super Mario Land 3 – zonder alle flauwe gimmicks die later aan de Wario Land-reeks werden toegevoegd. Ik zou het echt heel leuk vinden om die weer eens te spelen op de 3DS. Ik geloof best dat de emulatie lastig zou zijn, maar Nintendo kan dat best. ;)
  .
  Daarnaast zou ik ook een moord plegen voor de onafgemaakte demo-versies van Mario Land VB en Zero Racers (F-Zero met vliegtuigen). Maar de kans dat Nintendo daar ooit nog wat mee doet is echt nihil.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Berend Jan

   Ja die had ik ook Red Alert mooie star Fox versie inderdaad…

     /   Beantwoorden  / 
 5. Zaaltje

  Zijn idd mooie plaatjes!
  Wat trouwens ook wel leuk is, bij het plaatje dat hieboven staat is het ook echt duidelijk dat je verschillende dingen ziet met elk oog. Het rechter oog kan niet achter de bal aan de voorkant kijken, het linker oog wel. Heel apart.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Dat is inderdaad het geheim van de 3DS. En ook van de realiteit trouwens. ;) Je ogen zien de wereld plat, maar je hersenen combineren die twee beelden tot een driedimensionale wereld. Als je erop gaat letten zul je zien dat je in het echt ook regelmatig voorwerpen ziet met maar één oog.

     /   Beantwoorden  / 
 6. G.Tom

  Prima als ze VB gaan emuleren, maar wel ingekleurd hoop ik…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Wat zeg je nu!? Inkleuren? Heiligschennis! ;) Natuurlijk is rood/zwart een rampzalige combinatie, maar dat hoort nu eenmaal bij de Virtual Boy. Anders is het niet nostalgisch meer!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Ruud

    Of natuurlijk een tussenoptie;
    Je kan altijd kiezen of je ingekleurd of in rood zwart wilt spelen ;)

      /   Beantwoorden  / 
 7. SISO

  Oh yeah shake that booty! *danst mee met scherm*

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.