WiiWare-versie Super Meat Boy uitgesteld


Slecht nieuws van Team Meat: de WiiWare-versie van Super Meat Boy loopt vertraging op. (Verdrietige smiley). Het spel is inmiddels zo uitgebreid dat programmeurs Edmund en Tommy grote moeite hebben om alles in de door Nintendo vereiste 39 megabytes te proppen. Hoe groot de problemen echt zijn wordt duidelijk als het duo even later twittert of Wii-bezitters bezwaar zouden hebben tegen Super Meat Boy op een plastic schijfje in plaats van een downloadbaar spel. Op die manier hoeft er niks geschrapt te worden, maar het nadeel is dat het maanden zou duren voordat zo’n schijfje daadwerkelijk in de winkels ligt. Een rottig compromis waar niemand blij van wordt, maar het alternatief (een aangepaste versie met minder achtergrondmuziek en simpele graphics) is ook niet echt aantrekkelijk. Jeetje, wat een rotsituatie. Kan Nintendo voor deze ene keer geen uitzondering maken? Ik zou Super Meat Boy nog steeds het liefste spelen met de superieure vierpuntsdruktoets van de Wii-controller, maar de pc-versie die al over een paar weken uitkomt begint steeds aantrekkelijker te klinken. Wat gaan jullie doen nu Super Meat Boy voorlopig nog niet in het winkelkanaal ligt?

[g.forum]

Lees ook:Komt Super Meat Boy nog wel naar de Wii?
Lees ook:Russische boxart Super Meat Boy
Lees ook:Tim uit Braid doet mee in Super Meat Boy
Lees ook:Super Meat Boy-shirts nu ook geschikt voor kleine mensen
Lees ook:Nog een Super Meat Boy trailer

8 reacties op “WiiWare-versie Super Meat Boy uitgesteld

  1. Gulzt

    Nou het niet op PSN komt zal ik wel moeten wachten op de Mac versie :( Sja Wii.. ik heb er geen meer, maar wat een vervelende situatie. Ze kunnen het spel natuurlijk ook goedkoper maken en in afleveringen aanbieden, toch?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Het spel in stukken knippen schijnt ook niet zo eenvoudig te zijn (meer mensen hadden dat voorgesteld). Het is toch geprogrammeerd als één spel. Edmund schatte in dat het meer tijd zou kosten om er meerdere korte spellen van te maken dan om het hele ding gepubliceerd te krijgen op disc. Daarnaast heeft hij ook een hekel aan episodic spellen. Ook van zijn twitter:
      .
      “Dear Internets: Super Meat Boy on Wii will NOT be Episodic. That’s retarded and we won’t do it. I’d rather kill myself.”
      .
      Dus ja. ;)

        /   Beantwoorden  / 
  2. G.Tom

    Episodes lijken ook nergens op. Persoonlijk vind ik dat we gewoon wat meer geduld moeten hebben. SMB wordt fantastisch, dus ik vind het niet erg wat geduld te moeten hebben.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      Ik heb het trouwens gespeeld op Xbox afgelopen weekend op een verjaardag, echt briljant! Iedereen vond het leuk, vrouwen, mensen zonder geduld, etc. :-)

        /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      Geduld hebben is één ding, maar ik vraag me af of ze het überhaupt voor elkaar krijgen. 39MB is echt heel weinig voor een spel met meer dan 300 levels en een uitgebreide soundtrack. Ze hebben zichzelf bovendien in de problemen gebracht door meerdere malen te beloven dat de Wii-versie ook een leuke extra zou krijgen. “Nintendofans won’t be dissapointed.” Daar is nu dus HELEMAAL geen plaats meer voor.
      .
      Zucht… je zou er bijna een Xbox van gaan kopen.
      .
      @Gulzt: enne… voelde de besturing inderdaad zoveel beter dan in de flash-versie?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Gulzt

        Ja 10x beter. Maar zo goed als supermario is overdreven, daar kan het echt niet aan tippen :)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          De besturing van Mario is dan ook wel héél goed. Met ietsje minder kan ik ook wel leven. ;) Ik dacht trouwens dat de d-pad van die Xbox-controller zo dramatisch was? Of speel je het daar met de controlstick?

            /   Beantwoorden  / 
          1. Gulzt

            controlstick, geeft toch wat meer controle. En idd de d-pad is dramatisch

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.