Professor Layton en Phoenix Wright ontmoeten elkaar op de 3DS


Eigenlijk zou je deze trailer moeten bekijken zonder enige voorkennis. Dat gaat nu al niet meer – je hebt de kop boven dit bericht al gelezen – maar hij is zo mooi opgebouwd. Het lijkt alsof Level 5 gewoon een nieuwe Professor Layton aankondigt, maar dan komt er na een halve minuut opeens een hand in beeld. Iets aan de manier waarop hij tegen een blad papier tikt komt je bekend voor. Dan valt je oog op de rode stropdas en opeens heb je het: dat is Phoenix Wright! In één spel met Professor Layton! Nu moet de 3DS wel een succes worden.

Het idee voor deze samenwerking kwam van Capcom, maar Level 5 gaat het spel ontwikkelen. Het bedrijf belooft een gezonde mix van Layton-puzzels met een Ace Attorney-misdaadonderzoek. Volgens Tiny Cartridge beschuldigt de professor het meisje in dit filmpje van hekserij (zo kwaadaardig kennen we hem helemaal niet!) waarop Phoenix Wright besluit haar te verdedigen. Het spel is officieel alleen aangekondigd voor Japan. Nu kan ik me haast niet voorstellen dat Capcom en Level 5 zo’n gegarandeerde hit niet naar Europa willen brengen, maar als je de hoge heren wilt overtuigen nodigt Capcom je uit om hier een berichtje achter te laten.

Vertaling van de dialoog volgens een YouTube-gebruiker:

Layton: “The culprit behind the witchcraft that put the city in chaos… is you!”

Girl: “You’re wrong. I am not a witch.”

Layton: “Then how did you know the contents of the book you could not have possibly read?”

Phoenix: “OBJECTION! Professor, there is a glaring contradiction in your testimony.”

Luke: “What’s written in the book becomes reality.”

Maya: “What? That’s impossible!”

[g.forum]

Lees ook:Professor Layton en Phoenix Wright in hun gezamelijke spel voor de 3DS
Lees ook:Phoenix Wright komt naar WiiWare
Lees ook:Professor Layton’s vijfde spel heeft plaats in een casinostad
Lees ook:Phoenix Wright WiiWare vrijdag in het winkelkanaal
Lees ook:Professor Layton 4 bevat een RPG van 100 uur

15 reacties op “Professor Layton en Phoenix Wright ontmoeten elkaar op de 3DS

  1. Wouwter

    Nou heb ik nog nooit een Professor Layton spel gespeeld, maar dit spel zou ik alleen om Phoenix Wright al kopen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Basioh

      Hier precies andersom

        /   Beantwoorden  / 
  2. Nick

    Nee, sorry. Gewoon nee. Dit loopt niet, dit klopt niet, Layton is Layton niet meer, en dit is Phoenix z’n wereld niet. Al wordt het spel fantastisch en is het financieel gezien waarschijnlijk een heel aantrekkelijk idee, dit was een slecht plan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Inno Vation

      In zekere zin heb je gelijk Nick. Het is Phoenix wereld niet meer, maar ook van Professor Layton niet. Het verhaal in Professor Layton Vs.Ace Attorney (zoals de juiste vertaling luidt)is als volgt: *haalt diep adem*
      Professor Hershel Layton en Phoenix Wright bevinden zich in een andere wereld. Ze komen naar een middeleeuwse stad Labyrinth City, waar werkelijkheid en illusies met elkaar verweven zijn. Deze vreemde stad is ook de thuisbasis van de heksen, die zich verstoppen in de schaduw, en is een plek waar de magie werkelijkheid is. Het is ook de thuisbasis van een aantal onmogelijke gebeurtenissen van de laatste tijd.

      De stad wordt bestuurd door een schurk genaamd Story Teller. Het verhaal dat hij schrijft met zijn pen wordt werkelijkheid.
      Layton wordt geconfronteerd met allerlei nieuwe puzzels. En voor Phoenix Wright, de persoon die zijn hulp zoekt wordt deze keer beschuldigd van hekserij.

      Het proces dat plaats vindt in deze wereld heet “Majo Saiban” (wat in het Engels “Witch Trial” betekend). De term “Witch Trial” zal bekend zijn voor degenen die de recente ontwikkelingen van Capcom’s Ace Attorney hebben gevolgd. Capcom liet het onlangs doorschemeren in een aankomende game aankondiging op het zogenaamde Ace Attorney-portal. Uit een screen voor een aankomende game bleek al een boek te staan met het woord “Witch Trial”.

      *adem uit*

        /   Beantwoorden  / 
  3. Airliner

    Ik heb er ook een beetje gemengde gevoelens bij. Toch koop ik hem gewoon en weet ik nu al dat het toch wel een supergoede game wordt!

    Heb jij de PW games trouwens wel eens gespeeld trouwenns Erik? Moet je wel echt doen. Is in mijn ogen de beste gameseries van de laatste 5 jaar.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Shitbull55

    Dit voelt gek. Heel gek. Je voelt dat het niet klopt, maar het blijft wel intrigeren. Als blauwe ketchup of zo…

    Het is wel een trend trouwens. Waar houden deze cross-overs op?
    Stel je voor… straks krijgen we Mario en Sonic nog in 1 game…
    Ha! *slaat hand op knie*

      /   Beantwoorden  / 
  5. G.Tom

    THIS IS WHAT I’VE BEEN PRAYING FOR! De gamegoden staan aan mijn kant! Hier heb ik zolang op liggen hopen, ik weet wat ik ga halen voor mijn 3DS ^^ De setting ziet er mooi uit, je ziet de klassieke tekenstijl van Layton goed afstralen tegen Wright’s moderne tekenstijl, het verhaal is erg interessant…. Dit wordt een blijvertje!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hamtier

    Het is wel vet,hoe 2 DS Helden,samen de overstap maken naar de 3DS.(ja ik weet dat gyakuten saiban orgineel op Gba was maar ace attorney is er pas sinds de DS)Dat is pas goed beginnen!

      /   Beantwoorden  / 
  7. ASASDDFDF

    Dus Phoenix is weer advocaat?

      /   Beantwoorden  / 
    1. G.Tom

      Ik heb zo het idee dat het niet in de verhaalllijn meetelt…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Piratus

        ja dat dacht ik ook al. cross-overs zijn vrij zelden cannon naar mijn kennis.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.