Wii-versie Super Mario All-Stars ook naar Europa


Goed nieuws voor iedereen die wèl belangstelling had voor een boek over de geschiedenis van Mario, maar geen zin om speciaal daarvoor de jubileum uitgave van Super Mario All-Stars te importeren uit Japan. Het compilatie-schijfje komt namelijk ook naar Europa. Inclusief het geschiedenisboek en de audio-CD met daarop de beste deuntjes uit 25 jaar Mario. Hoera!

Voor wie het heeft gemist: Super Mario All-Stars is een compilatie uit 1993 met Mario’s eerste vier avonturen. Destijds kocht ik hem omdat alle spellen een nieuw likje verf hadden gekregen én vanwege het zeldzame The Lost Levels. Zeventien jaar later ben ik iets gereserveerder. Die opgepoetste graphics waren bij nader inzien helemaal niet zo mooi en The Lost Levels was vooral frustrerend moeilijk (en daarom niet echt leuk). Nieuwkomers kunnen beter SMB1, 2 & 3 downloaden uit het Winkelkanaal. De Wii-versie van All-Stars vind ik vooral interessant als verzamelobject. Met name het hoesje van de soundtrack is heerlijk nostalgisch. Bekijk hem na de klik in het groot.


Is hij niet prachtig? Het is misschien wishful thinking, maar die foto ziet er haast uit alsof hij is gemaakt op de set van een Europese versie van dit Japanse reclamespotje. Als Nintendo dat hier op de buis brengt hollen alle dertigers gegarandeerd nostalgisch naar de speelgoedwinkel.


In Japan gaat de viering van Mario’s 25-jarige jubileum ondertussen ook gewoon door met de uitgave van deze speciale Wii. Hij is knalrood zoals Mario’s pet, de afstandsbedienig heeft een ingebouwde Motion Plus en het oorspronkelijke Super Mario Bros. wordt al in de fabriek op deze speciale Wii geïnstalleerd. Als extra verjaardagscadeautje zijn in deze versie alle vraagtekens op de vraagtekenblokken vervangen door het getal ’25′.

Super Mario All-Stars voor de Wii is te koop vanaf 3 december.

[g.forum]

Lees ook:Huh? Super Mario All-Stars naar de Wii?
Lees ook:Kijk dit: nostalgische Super Mario All-Stars reclame
Lees ook:Boxart van Super Mario All-Stars op de Wii
Lees ook:Gehackte super moeilijke Super Mario World
Lees ook:Uitpakfoto’s: de Japanse Super Mario Collection

6 reacties op “Wii-versie Super Mario All-Stars ook naar Europa

  1. Wormpaul

    Ik heb de originele delen nog nooit gespeeld (en ook niet gedownload) maar zo op schijfje is `t toch een overweging waard om te kopen :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Zeker weten! Ik weet niet hoe het zal zijn voor iemand die ze in 2010 voor het eerst ervaart, maar van alle tijdloze klassiekers zijn dit echt de meest tijdloze. Super Mario Bros. 3 staat minstens in mijn persoonlijke top drie van beste spellen ooit.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wormpaul

    Ik had nooit een Nintendo spelcomputer voordat ik de Wii kocht (altijd PC gamwer geweest..) en om een of andere reden ben ik nooit zo van `t downloaden op de Wii geweest.
    .
    Heb geloof ik 2 spellen gedownload (Pokemon snap & Mario RPG/Paper) maar daarna nooit meer, terwijl ik dit op de Ps3 bijna alleen nog maar doe :-)
    .
    Zal je `t laten weten als ik mijn eerste echte ervaring met de mario klassiekers heb gehad!
    .
    In mijn top beste spellen ooit staat overigens op zeker; HOMM3 + CIV 1 & Re:4 Wii Edition…misschien over een paar maanden ook wel Mario :-)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Ben wel benieuwd naar de prijs. Gezien het 25-jarig jubileum, zou 25 euro (net als de 2500 JYE in Japan) een mooie prijs zijn. Meer dan 30 euro wil ik er sowieso niet voor betalen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jaimie

      Ik heb ‘m 1,5 week terug gekocht voor onder de 25 Euro, namelijk 22 Euro bij de Mediamarkt Arnhem

        /   Beantwoorden  / 
  5. sjon

    bij de mediamarkt wordt hij vanaf 3 dec voor 25,- verkocht.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.