Eerste screenshots van Castlevania: The Adventure Rebirth


Eerste screenshots van Castlevania Rebirth, uit het Japanse gamestijdschrift Famitsu. Anders dan andere Rebirth-spellen is dit geen volledig nieuw avontuur maar een remake van Castlevania: The Adventure uit 1989 (video). Dat GameBoy-spel staat bekend als één van de minst geslaagde Castlevania’s, maar gelukkig lijkt Konami zich weinig aan te trekken van het originele level-ontwerp. The Adventure had bijvoorbeeld geen trappen en secundaire wapens, terwijl die allebei wel aanwezig zijn in de nieuwe screenshots. Ik vermoed dat we het begrip ‘remake’ hier dan ook wat ruimer op moeten vatten dan gewoonlijk. Als in: het zou me niet echt verbazen als Rebirth en The Adventure alleen hetzelfde verhaal vertellen. Wel overgenomen uit de GameBoy-versie is een strenge timer rechtsonder in beeld, die nog eens benadrukt dat dit echt geen Metroidvania wordt, maar een recht-vooruit actiespel met lineaire levels. Grafisch ziet het eruit, net als alle Rebirth-spellen, als een typisch 16-bit Super Nintendo spel. Castlevania: The Adventure verschijnt in Japan op 27 oktober voor 1000 Wii Points.

[games.blog forum]

Lees ook:Citaat: 1Up over Castlevania The Adventure ReBirth
Lees ook:Wacht, wat? Castlevania ReBirth?
Lees ook:Eerste bewegende beelden Castlevania Rebirth
Lees ook:Eén (4) Castlevania: The Adventure ReBirth screenshots
Lees ook:Castlevania: Rebirth nu in het winkelkanaal

3 reacties op “Eerste screenshots van Castlevania: The Adventure Rebirth

  1. Will

    Want!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    een kleine MJAM lijkt me wel op zijn plek…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ruben

    Op zich wel vet, maar het zou me leuk lijken als ontwikkelaars eens wat meer spellen met 2d gameplay en 3d graphics zouden maken. Volgens mij zou dat bijvoorbeeld bij Castlevania erg goed uitpakken.
    Off-Topic: Erik, heb je de gt-review van a boy and his blob al gezien? Hier is de link: http://www.vgtrailers.nl/1176/gt-review-a-boy-and-his-blob/
    Ik kan je al verklappen dat hij best goed scoort!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.