Contra ReBirth NU in het winkelkanaal


Liefhebbers van pittige, ouderwetse, tweedimensionale, actiespellen in het run and gun-genre (vinger op de vuurknop en maaien maar) opgelet: Konami’s Contra ReBirth staat nu in het winkelkanaal. Het verhaaltje slaat als vanouds nergens op, de graphics hadden mooier gekund en er zijn geen nieuwe wapens, maar ieder spel dat begint met deze muziek kan eigenlijk al niet meer stuk. ReBirth is misschien geen ambitieus spel, maar wat het doet doet het verschrikkelijk goed. Namelijk: een nostalgische Probotector-ervaring neerzetten die knalt alsof het 1992 is. Simpele actielevels met spectaculaire eindbazen. Op de screenshot zie je de eerste. Een gigantische worm waar je tegen vecht op de vallende brokstukken van een ruimtestation. Dit is zonder enige twijfel het stoerste WiiWare-spel tot nu toe.

(Wel vreemd dat het spel niet overweg kon met mijn Wiimote. Ik kon springen en schieten maar niet lopen. Met een Classic Controller werkte alles wel naar behoren).

[games.blog forum]

Lees ook:Sin & Punishment 2, nieuwe gameplay trailer
Lees ook:Contra Rebirth in augustus naar Europa
Lees ook:Eerste bewegende beelden Castlevania Rebirth
Lees ook:Eén (4) Castlevania: The Adventure ReBirth screenshots
Lees ook:Citaat: 1Up over Castlevania The Adventure ReBirth

12 reacties op “Contra ReBirth NU in het winkelkanaal

  1. Gulzt

    Is dit het spel waarbij level 2 de suggestie doet dat je constant in een lift naarboven gaat? Waarbij de achtergrond zo hard achter je langs schiet dat je er op den duur duizelig van wordt?
    Dat was nog eens hardcore haha

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Jij denkt waarschijnlijk aan één van de andere Contra’s. Dit is een nieuw spel en het tweede level speelt zich in ieder geval niet af op een lift (al sluit ik niet uit dat er later alsnog zo’n level opduikt).

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Is hoofdstuk 2 van Tales of Monkey Island ook al verkrijgbaar?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Nope. Volgens mij was dit zelfs de enige update. Ik kon ook geen nieuwe Virtual Console spelletjes bespeuren.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        OK, thanks. Bespaart mij de moeite mijn Wii aan te zetten (dan maar weer BF1943). Wel raar dat deel 2 zo lang op zich laat wachten. Deel 1 is zeker minstens 4 weken geleden uitgekomen.

          /   Beantwoorden  / 
  4. berend jan

    Heeft iemand Contra Rebirth al geprobeerd ???

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Nee… ik hoopte meer dat jij of Erik dat zou doen… Ik ben een beetje bang dat het spel frustrerend moeilijk zal zijn, waardoor ik weer kwaad met Wiimotes ga gooien. Maar, je schijnt eindeloze continues te hebben, dus als je geduld hebt kom je het spel wel door.

        /   Beantwoorden  / 
      1. berend jan

        vooral het woordje WEER vind ik interesant.
        .
        Wanneer heb je eerder met Wiimotes gegooit dan ???

          /   Beantwoorden  / 
        1. Kikujiro

          Mario Galaxy… het beruchte Luigi’s Purple Coins level. Én uiteraard Mariokart Wii… toen ik voor de zoveelste keer vlak voor de finish een paar keer achtereen met een blauw, rood, groen enz. schild werd geraakt en zodoende weer eens in de middenmoot eindigde.

            /   Beantwoorden  / 
  5. Erik

    Makkelijkste Contra ooit. Er zijn niet alleen eindeloze continues, maar zelfs twee of drie checkpoints per level. Het eerste level is bovendien zo eenvoudig dat ik daar de eerste keer al zonder continues doorheen kwam.
    .
    Natuurlijk is een makkelijke contra nog steeds best een pittig spel. Vooral in de laatste wereld (er zijn er vijf) zijn er meer vijanden tegelijk op het scherm dan ik ooit eerder heb meegemaakt. Moderne gamers zullen het nog steeds wel te frustrerend vinden, maar ik was er dankzij die eindeloze continues in een uurtje doorheen. Ik speelde het op ‘normal’ trouwens.
    .
    Best een kort spel dus, maar ik ben van plan om hem nog een paar keer uit te spelen, ook op hard natuurlijk, en alle personages te unlocken. M’n score verbeteren en minder vaak doodgaan geven hem voor mij genoeg replay value. Vermakelijk tussendoortje voor Contra-fans, en een leuke aflevering om mee te beginnen als je nog nooit een Contra hebt gespeeld. Als hij 500 Wii Points had gekost zou ik hem zeker aanbevelen, maar hij kost 1000 Wii Points. Eigenlijk net iets te duur. Niet dat ik er spijt van heb, maar als je niet al echt van het genre houdt is het wel een beetje weinig spel voor je geld.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Klinkt niet verkeerd… maar, net wat je zegt… 1000 Wii Points is dan wel weer veel.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Berend Jan

      tja misschien hadden ze beter op 750 of 500 punten kunnen gaan zitten.
      .
      Ik zag vandaag trouwens dat My Aquarium nogaltijd hoog in de lijsten van WiiWare titels staat in europa (nr.2 zelfs) das ook wel byzonder…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.