Super Mario Galaxy 2 bevat volgens Miyamoto 90% nieuwe levels


Ja ik weet het. Mijn eerste gedachte bij het lezen van die kop was ook: ‘huh, waarom niet gewoon 100%?’ Bij een spel dat de schijn toch al tegen heeft is het laatste wat je wilt horen dat er ook nog oude levels worden hergebruikt. En toch is het misschien niet zo erg als je denkt. Shigeru Miyamoto legt uit dat zijn team oorspronkelijk helemaal niet van plan was een vervolg te maken op Super Mario Galaxy. Je zou bijna kunnen zeggen dat het per ongeluk gebeurde. Omdat dit de eerste keer was dat Nintendo experimenteerde met ronde planeten bleven de nieuwe ideeën en toepassingen maar komen. Ook toen het spel al af was. Aanvankelijk was het de bedoeling alleen een paar nieuwe uitdagingen te verzinnen voor de bestaande levels, maar dat liep een beetje uit de hand. Zover zelfs dat er uiteindelijk een spel ontstond met voor 90% aan nieuwe levels (de overige 10% zijn oude levels met nieuwe opdrachten). Wat mij betreft zou het team nog wel een paar maanden langer mogen doorwerken om ook die laatste restjes SMG1 te vervangen door verse werelden. Maar dat al die nieuwe levels zijn ontstaan vanuit pure inspiratie en bevlieging stemt toch vooral hoopvol. Met zoveel frisse ideeën wordt Galaxy 2 misschien toch nog een volwaardige nieuwe Mario.

[games.blog forum]

Lees ook:Nieuwe Super Mario Galaxy 2 trailer
Lees ook:De nieuwe Super Mario Galaxy filmpjes van 10 november
Lees ook:Het nieuwe Super Mario Galaxy filmpje van 15 november
Lees ook:Nieuwe Super Mario Galaxy trailer op Amazon
Lees ook:Super Mario Galaxy “zo goed als geflopt” volgens analist

14 reacties op “Super Mario Galaxy 2 bevat volgens Miyamoto 90% nieuwe levels

  1. MonkeyCrossing

    ik vind het geweldig…. en wat maakt 10% uit?

    mario galaxy 1 was 50% hergebruik van levels

    en zeg nou zelf…. die nieuwe sneeuw wereld ziet er toch awesome uit :D

      /   Beantwoorden  / 
    1. Willem

      50% van de oude levels herbruikt??
      wat bedoel je daarmee?

        /   Beantwoorden  / 
      1. MonkeyCrossing

        Na dat je 60 sterren had. moest je van die ‘stomme’ time trial missies doen. en 100 munten verzamelen. dat noem ik meer replay value dan nieuwe levels

          /   Beantwoorden  / 
  2. piratus

    ahh als yoshi er in voor komt word het zeker weten een pracht spel =)

      /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Ja, pratend zwaard op z’n rug. Sega heeft een trend gezet! *zucht*

          /   Beantwoorden  / 
        1. Shitbull55

          Hehe. Hoe kon ik dat vergeten :-)

            /   Beantwoorden  / 
  3. stone

    “Aanvankelijk was het de bedoeling alleen een paar nieuwe uitdagingen te verzinnen voor de bestaande levels, maar dat liep een beetje uit de hand. Zover zelfs dat er uiteindelijk een spel ontstond met voor 90% aan nieuwe levels (de overige 10% zijn oude levels met nieuwe opdrachten).”

    deze zin zit mijn totaal niet lekker. als het echt 10% van de levels/werelden zijn die worden hergebruikt kan ik daar mee leven. maar door deze zin heb ik het gevoel dat een hoop van de overige 90% van de levels ook oude levels zijn, welke enkel voldoende zijn aangepast om voor nintendo onder “nieuw level” te vallen. het spijtige is dat wat voldoende aanpassingen zijn volgens ontwikkelaars, vaak niet over een komen met wat ik voldoende aanpassingen vind.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kiara

    Ik kan maar niet geloven dat dit echt waar is =D
    Ik vond mario galaxy echt superverslavend en leuk…weer een nieuw spel voor op men lijstje xD

      /   Beantwoorden  / 
  5. JARNE DEVOS

    SUPER MARIO GALAXY IS MIJN LIEVELINGS SPEL VAN DE WII.IK HEB HEM BIJNA UITGESPEELD NOG ALLEEN HET LAATSTE SPELLETJE.HOPELIJK DOEN JULLIE NOG ZOON SPEL.IK ZOU GRAAG MARIO EN LUIGI IN HET ECHT ZIEN MAAR JAMMER GENOEG KAN IK HEM NIET ZIEN.MIJN LIEVELINGSMANNETJE IS LUIGI.EN NOG VEEL SUXES.DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG.

      /   Beantwoorden  / 
  6. anthony

    Raakte verslaafd aan het eerste deel en kan nie wachten tot de release van het tweede deel.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Info game

    Ziet er opnieuw erg leuk uit. Ben altijd al fan van Super Mario geweest. Heb dan ook deze keer het spel via (http://www.super-mario-galaxy-2.nl) besteld. Hopelijk is het spel net zo leuk als de trailers en screenshots doen geloven ;)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Info games

    Zag dat bovenstaande site verandert is in http://www.supermariogalaxy2game.nl. Leuke site met leuke trailers, screenshots en info. Ook makkelijk om hier het spel alvast te bestellen. Weet je zeker dat je het spel zo snel mogelijk in huis hebt :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.