Goede 3rd party Wii-spellen (die niemand kent)

Counter Force is een grotendeels door één Fransman gemaakte rail shooter (Rez, Starfox, Sin & Punishment). Onder de naam Ex Zeus zou het oorspronkelijk uitkomen voor de Dreamcast, maar die versie werd halverwege geannuleerd. Zes jaar later, in 2004, werd datzelfde Ex Zeus door shoot’em up specialist Treasure geport naar de PlayStation 2, al kwam die versie alleen uit in Europa. De Wii-versie werd vorig jaar wel wereldwijd uitgebracht, maar door bijna niemand opgemerkt. (Hoe zou iemand het ook kunnen opmerken, met zo’n hoes).

Een verhaal op insert credit bracht me echter bij het onderstaande YouTube-filmpje; een videoreview van ene Gel, schijnbaar de enige wereldbewoner die zo gek is geweest om een exemplaar van Counter Force aan te schaffen.

En nu komt het: als een lelijk, low budget spel vol kleine bugs ziet Counter Force er eigenlijk nog best wel okee uit. Je bestuurt de vliegende robot door de nunchuck te kantelen (en dus niet met de controlstick) en ondertussen richt je de Wii afstandsbediening op het scherm om met de cursor vier verschillende wapens te gebruiken. Het is een kort spel – de vijf levels zijn in een half uurtje uitgespeeld – maar ook een moeilijk spel. Met maar vijf levens en geen continues kunnen we ons voorstellen dat er heel wat tijd overheen gaat voordat je als speler goed genoeg bent om het spel inderdaad in dat halve uur uit te spelen.

Dus ja, Counter Force. Ik ben het nog nooit in een winkel tegengekomen, maar ik ga nu toch eens op zoek. Gel komt ondertussen een beetje wereldvreemd over, maar hij heeft wel een goede smaak. Na de Counter Force-recensie volgen twee bonusreviews van Ghost Squad (verrassend leuk) en Cruisin’ (heel slecht).

En Gel heeft nóg een filmpje op YouTube. In GameBabble Episode 2 bespreekt hij eerst Excite Truck (verplichte kost voor iedereen met een Wii!) en daarna Chicken Little: Ace in Action. Chicken Little? Ja echt, Chicken Little. Het spel lijkt niet zo’n instant cult klassieker als Counter Force, maar ik was op z’n minst verrast door het filmpje.

Het irritante kuiken blijkt zelf alleen in beeld te komen tijdens een paar cutscenes. Het verhaal gaat letterlijk over Chicken Little die een computerspel speelt. En dat spel, over de stoere haan Ace (met de stem van Adam West – niemand minder dat Batman in de oorspronkelijke tv-serie), is het spel wat kopers van Chicken Little – Ace in Action te spelen krijgen. Het is een schaamteloze rip-off van Ratchet & Clank, maar volgens Gel wel een goede schaamteloze rip-off van Ratchet & Clank. Normaal gesproken zouden we daar om lachen, maar als de man die ook Excite Truck en Ghost Squad aanprijst het zegt, dan moeten we hem wel geloven.

Zie ook:
- Eduardo het Samurai Broodrooster komt naar de Wii
- Sega in 2009

[games.blog forum]

Lees ook:Nitro Bike lijkt op Excite Truck
Lees ook:Excitebots in actie: supersnel maar wat doen al die rode balken hier?
Lees ook:Ghost Squad’s verborgen bikini speelstand
Lees ook:Excitebots ziet er eigenlijk best okee uit
Lees ook:Bikini’s, dolfijnen en ninja’s: bizarre Ghost Squad screenshots

4 reacties op “Goede 3rd party Wii-spellen (die niemand kent)

  1. G.Swiiman

    wat een maffe nerd zeg…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Niels

    Excite Truck is inderdaad een tof spel, wel een beetje kort though…

    Hij ziet er zelf trouwens wat verwilderd uit en komt inderdaad een beetje wereldvreemd over. Misschien zit hij te lang deze verborgen pareltjes te spelen…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Berend Jan

    Scheer zijn wenkbrauwen af en hij kan zo in lord of the rings als het slaafje van Sauruman…

      /   Beantwoorden  / 
  4. MonkeyCrossing

    *maar als de man die ook Excite Truck en Ghost Squad aanprijst het zegt, dan moeten we hem wel geloven*

    oh het is een man ik d8ch een vrouw…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.