Nieuwe Fatal Frame/Project Zero exclusief naar Wii


Capcom heeft Resident Evil, Konami heeft Silent Hill en Tecmo heeft Project Zero (in Amerika Fatal Frame). Ook een survival horror game, alleen hebben de hoofdpersonen in Project Zero fototoestellen in plaats van geweren. Om een spook te verslaan moeten ze er een foto van maken. Logisch is anders, maar het is allemaal gebaseerd op een oud Japans bijgeloof dat je nooit een foto van jezelf moet laten maken omdat dan je ziel wordt gestolen.

Project Zero 1 t/m 3 verschenen op de PlayStation 2 en Xbox, maar vandaag kondigde Tecmo onverwachts aan dat Project Zero 4 exclusief voor de Wii wordt ontwikkeld. Sterker nog, Nintendo gaat het spel zelf uitgeven.


Klinkt alsof Nintendo weer eens diep in de buidel heeft getast om een exclusieve "donkere" "volwassen" game naar hun console te halen. Alleen hebben ze er zoals gewoonlijk weer weinig van begrepen.

Fatal Frame 4 is misschien niet zo kansloos als Eternal Darkness of Geist, de eerste drie spellen kregen immers goede kritieken (volgens kenners is Fatal Frame van de drie grote survival horror reeksen misschien zelfs het engst), maar het mist toch een beetje de wow-ik-kan-niet-geloven-dat-DIE-franchise-naar-de-Wii-gaat factor. Als Nintendo nog iets dieper had getast had men wellicht de nieuwe Silent Hill of DE nieuwe (Umbrella Chronicles telt niet) Resident Evil kunnen kopen. Dat zijn tenminste namen die indruk maken.

Maar goed, een commerciële flop betekent natuurlijk niet dat Project Zero 4 geen eng spel kan worden. De eerste plaatjes (geen screenshots maar foto's van een pre-rendered filmpje) zien er sfeervol uit en met een beetje geluk houden de goed-geïnformeerde Nintendo-fans er straks een prima spel aan over.

Bron: Eurogamer

Zie ook:
- Super Smash Bros. Brawl SPOILERS!
- Snaking bevestigd, Mario Kart Wii geruïneerd etc.

Lees ook:Resident Evil: Umbrella Chronicles een on-rails shooter
Lees ook:Al gezien? Resident Evil 5 trailer
Lees ook:Umbrella Chronicles 1.000.000 keer verkocht
Lees ook:Videobeelden Resident Evil Gameboy Color
Lees ook:Capcom port rustig verder: Resident Evil 0

4 reacties op “Nieuwe Fatal Frame/Project Zero exclusief naar Wii

  1. Bou

    ziet er mooi uit! Maar wat voor bijgeloof? :P Wat is er gebeurd met het hele ‘you take pictja?’ hehe :P Maar ik denk zowieso niet dat Nintendo de nieuwe resident evil had kunnen krijgen,. (daarbij denk ik ook niet dat nintendo het nodig heeft om zon spel op de wii uit te brengen, maar het is wel lauw)

      /   Beantwoorden  / 
  2. The Dude

    Leuk, maar hardcore Wii-gamers (het zijn er niet veel, maar ze bestaan écht) willen exclusieve volwassen titels die iets extras bieden dmv motion-control: hoe zit het daarmee bij dit spel?

      /   Beantwoorden  / 
  3. MetroidPrime

    Ik had in het verleden al een keer een preview gelezen van de eerste Fatal Frame, maar heb er sindsdien niets meer van gehoord. Ik vond het idee vrij interessant, dus ik kijk ook enorm uit naar de Wii versie van dit spel.

    @Bou

    Ik denk dat Nintendo geen enkele moeite had gehad om de nieuwe Resident Evil te krijgen. Ze hadden ook geen moeite om de serie exclusief voor de Gamecube te krijgen en die console deed het een heel stuk slechter dan de Wii nu. De verkoopscijfers van RE4 en Umbrella Chronicles op de Wii vielen ook flink hoger uit dan de verwachtingen van Capcom. Nintendo staat dus in een vrij goede positie om RE5 exclusief te krijgen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “die iets extras bieden dmv motion-control: hoe zit het daarmee bij dit spel?”

    Op dit moment weet niemand zulke details. ;) Ik hoop op veel intelligent gebruik van de cursor, misschien ook richten van de zaklamp, en zo min mogelijk schudden.

    “Nintendo staat dus in een vrij goede positie om RE5 exclusief te krijgen.”

    STOND, denk ik. De ontwikkeling van de 360/PS3 versie moet inmiddels al aardig ver gevorderd zijn. Ik denk dat Capcom weinig trek heeft om nu nog helemaal overnieuw te beginnen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.