Motorfietsen in Mario Kart Wii


"14:22: Mario Kart Wii will include a steering wheel controller. The game will also include motorcycles! A release is set for Spring 2008."

Dat staat te lezen op IGN's liveblog, en meer details weten we nog niet. Het stuurwieltje was al lang bekend maar die motorfietsen zijn nieuw! Ik ben blij dat Mario Kart Wii iets doet om zich te onderscheiden van de andere Mario Kart's, maar achterdochtig als ik ben vind ik het toch een fijne gedacht dat er staat dat the game wil also include motorcycles. Tradidionele Kart-wagentjes zijn dus ook nog gewoon aanwezig, phew!

Het doel van de motorfietsjes lijkt me trouwens duidelijk. In tegenstelling tot de Kart-wagentjes kunnen Mario en vrienden op motorfietsen lekker schuinhangen in de bochten. Spelen met dat stuurwiel voelt vast een stuk fijner als je op die manier visuele feedback krijgt. (Je houdt het stuurtje schuin en Mario maakt op het scherm dezelfde beweging).

Bron: IGN

Zie ook:
- Holy shit! Sonic in Super Smash Bros.!
- Japanse Super Mario Galaxy intro

Lees ook:Een Mario Kart-racebaan van papier-maché
Lees ook:Alle banen van Mario Kart Wii online speelbaar
Lees ook:Nieuwe Mario Kart Wii filmpjes
Lees ook:Europese Mario Kart Wii trailer
Lees ook:Videos: Bowser Castle 3, Waluigi Stadium

2 reacties op “Motorfietsen in Mario Kart Wii

  1. Oscar Mopperkont

    Hopelijk voegt het echt iets toe, zonder dat het spel ongeblanceerd wordt. Dus dat het wel anders is met zo´n motorfiets, maar dat het niet voordelig of nadelig is.

    Verder hoop ik eigenlijk vooral op veel nieuwe banen. De 16 banen van MKDD vond ik toch wel erg karig. Heb ik liever 32 banen en wat klassiekers ofzo, net zoals bij de DS.

    Tot slot hoop ik dat ze nog een klein beetje meer snelheid in het spel stoppen tov MKDD. Aangezien de grfx niet veel lijken te verschillen, moet dat toch tot de mogelijkheden behoren lijkt mij.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “Dus dat het wel anders is met zo´n motorfiets, maar dat het niet voordelig of nadelig is.”

    Inderdaad. Of je moet een keuze kunnen maken tussen een race waarin iedereen op kart’s rijdt of een race met alleen maar motorfietsen.

    “Tot slot hoop ik dat ze nog een klein beetje meer snelheid in het spel stoppen tov MKDD.”

    JA!

    (dat hoop ik ook :p)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.