De tien slechtste Mario spellen volgens gametrailers


Een paar weken geleden kwam gametrailers met een top tien van de, volgens hen, beste Mario spellen ooit, waar ik het totaal niet mee eens was (Paper Mario en Super Mario Bros. 2 waren nergens te bekennen en Super Mario World stond niet eens bovenaan). Nu doet gametrailers er nog een schepje bovenop en komt met de top tien van slechtste Mario spellen ooit gemaakt. Dat alle vreselijke edutainment games ertussen zouden staan was niet echt een verrassing, en ook het geestdodend saaie Mario Clash (Virtual Boy) staat terecht op de tweede plaats. Maar dat ook één van mijn favoriete Mario-spellen zou opduiken in deze lijst had ik niet zien aankomen.

En het is ook helemaal niet terecht dat Super Mario Bros. 2 hier het op-acht-na-slechtste Mario-spel ooit wordt genoemd. Volgens gametrailers is het omdat ze zich bedrogen voelden toen ze erachter kwamen dat dit niet het échte vervolg was op Super Mario Bros., maar dat is belachelijk. Als iemand zich al bedrogen zou moeten voelen dan waren het de Japanners, omdat zij wel werden opgescheept met het échte vervolg… een gemakzuchtige haastklus volgens het motto: "nog eens 40 levels met dezelfde graphics en dezelfde muziek." Wij kregen dat spel later te spelen als Super Mario Bros.: The Lost Levels, en het is moeilijk voor te stellen dat iemand daar werkelijk meer plezier mee heeft beleefd dan met "onze" Super Mario Bros. 2. Laat je niet afschrikken door gametrailers en download SMB2 vandaag nog voor de Virtual Console.

En laat je ook niet afschrikken door hun vermelding van Mario's Picross op de vijfde plaats. Met dat spel heb ik één van de beste zomervakanties ooit beleefd en het was allesbehalve "boring." Aarzel niet als je die cartridge ooit tegenkomt. Of koop gewoon Picross DS voor de Nintendo DS.

Bron: gametrailers

Zie ook:
- Kies zelf op welk platform nieuwe Megaman moet verschijnen
- Kung Fu vs. iedereen. Plus Megaman gaat heel vaak dood

Lees ook:Gametrailers bespreekt New Super Mario Bros. Wii
Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Amerikaanse New Super Mario Bros boxart
Lees ook:New Super Mario Bros later in Japan als in Amerika?
Lees ook:Dit is wat ik noem een New Super Mario Bros filmpje

5 reacties op “De tien slechtste Mario spellen volgens gametrailers

  1. powerpats

    omg wat denken die mensen daar wel de hele toptien werdt zkr bedacht door 3 jarigen

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wesley

    Wat doet Super Mario Bros 2 in die top 10? Dat spel vond ik best leuk!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wisse

    Oh wat haat ik dei ScrewAttack! Ik ben het nooit met ze eens, de filmpjes zijn eentonig, De presentators denken grappig te zijn en vinden zichzelf stoer en ze komen nooit eens met iets… Orgineels.

    De reviews van GT zijn weer wel goed.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wouter

    Ben altijd erg van van de Screwattack.com afdeling van Gametrailers. Ik ben het meestal wel met ze eens, en dat geldt ook voor nu.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Wouter

    Dat ben ik niet helemaal met je eens. Ik vind juist dat de presentatoren/revieuwers van Screwattack juist erg grappig zijn. Ze hebben stemmen die prettig zijn om naar te luisteren en zetten op internet hoe zij werkelijk over games denken. Dat in tegenstelling tot veel andere revieuws die zich aansluiten bij wat de grote site’s zeggen.

    De meeste lezers van games.blog sluiten zich ook erg gemakkelijk aan bij de mening van de redacteur.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.