Sonic and the Secret Rings video review


Nu het Sonic Team eindelijk is gelukt om op de proppen te komen met een spelmechanisme voor Sonic the Hedgehog in 3D dat daadwerkelijk, uh, leuk is om te spelen, moest er iets anders bedacht worden om het spelplezier van de spelers in de weg te staan.

En iets anders komt hier in de vorm van 100 te verzamelen “abilities”. Ik dacht eerst dat die vaardigheden alleen maar een grappige extra waren, maar hoor wat deze recensie erover zegt: “De controls werken verrassend goed en zodra Sonic eenmaal op snelheid komt is het spel behoorlijk leuk om te spelen. Helaas moet je wel eerst een tijdlang Sonic’s statistieken opbouwen voordat je op dat punt komt…

Na ieder level dat je hebt uitgespeeld unlock je meer meer levels, bonussen en het allerbelangrijkste: “abilities” die je in staat stellen om sneller te rennen, vijanden makkelijker te ontwijken en krachtiger aan te vallen. Die vaardigheden kun je vervolgens naar eigen inzicht in- of uitschakelen, afhankelijk van welke vaardigheden je denkt dat Sonic nodig heeft in een specifiek level. Er zijn meer dan 100 van dit soort upgrades te vinden, en het komt voor dat je een level simpelweg niet kunt uitspelen voordat je de juiste upgrade hebt vrijgespeeld.

In het begin van het spel beweegt Sonic zich nog tergend langzaam, en lijkt het een eeuwigheid te duren voordat hij eindelijk een beetje op snelheid komt. Uiteindelijk slaagt Sonic and the Secret Rings er wel in om het gevoel van de 2D Sonic spellen weer een beetje te pakken te krijgen, het duurt ons alleen iets te lang voordat je zover bent.

Het is ook niet alsof dit Gametrailers’ enige punt van kritiek is. Levels op een aantal verschillende manieren moeten uitspelen voordat je door mag naar het volgende level is ook al zo’n vreemde en overbodige toevoeging die het spelplezier schijnbaar alleen maar in de weg zit. Controls die niet altijd perfect reageren zijn ook niet tof, en het is bijna knap dat het Sega toch nog is gelukt om een paar camera-problemen in te bouwen in een spel dat zo lineair is.

Het enige wat ik wilde was een spel dat speelde als Excitetruck, met Sonic in de hoofdrol. Maar totdat Sonic and the Secret Rings in de uitverkoopbak belandt kan ik het waarschijnlijk beter bij Excitetruck houden. Dit spel klinkt zeker niet rampzalig en een 7,5 is opzich een mooi cijfer, maar vooral de aanbeveling dat het geschikt is voor mensen die Sonic’s vorige 3D spellen ook leuk vonden (een groep waar ik harstochtelijk niet bij hoor) maakt dat ik deze Sonic liever even oversla.

Bron: gametrailers

Zie ook:
- My Sims: Sims op de Nintendo-manier (Wii + DS)
- SSX Blur video review

Lees ook:Joystiq’s Sonic and the Secret Rings impressies
Lees ook:Sonic and the Secret Rings gameplay beelden
Lees ook:Sega creatief met cactus
Lees ook:Weer een Sonic and the Secret Rings trailer
Lees ook:Sonic and the Secret Rings interview op 1UP

6 reacties op “Sonic and the Secret Rings video review

  1. The Dude

    Erik, laat wel even weten wat je er zelf van vindt zodra je hem hebt gespeeld. Ik ga de gok wel wagen denk ik.

    Misschien kan je die abilities trouwens wel met een code/cheat unlocken. Als dat het verschil maakt tussen een matige en leuke gameplay…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Luie Wolf

    Misschien is het helemaal niet zo raar dat je eerst die levels “wat rustiger” leert kennen. Als het daadwerkelijk zo is dat je in het begin van een nieuw level vaak dood zult gaan omdat je het traject moet “memorizen” is het misschien wel prettig dat tegen de tijd je echt snel gaat je de route en obstakels kunt dromen. … zoals ik dat zojuist schreef klinkt het nog steeds niet echt als een overtuigend spelconcept he? Ach ja, budget bak dan maar… eerst SSX Blur!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Will

    Ik heb hem net gehaald.

    Tot nu toe leuk, maar ik ben nog niet zover. Heb nog bijna niks te maken gehad met die abilities, ik heb er net 1.

    Grafisch is ie wel sterk trouwens, met een stabiele framerate.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “Tot nu toe leuk, maar ik ben nog niet zover. Heb nog bijna niks te maken gehad met die abilities, ik heb er net 1.”

    Hm… hou me op de hoogte! :) Het vervelende is dat ik de eerste 1 of 2 levels van al die sonic spellen meestal wel leuk vind omdat het dan nog makkelijk is en je geen last hebt van al die frustrerende ontwerpfoutjes.

    Ik wil het spel echt heel graag goed vinden, maar Sonic heeft me al zovaak teleurgesteld.

      /   Beantwoorden  / 
  5. anoniempietje

    ik wil dat er een soort sonic spel komt waar je vrij nkan rondlopen , in de stad , op bergen, ….overal!
    eigenlijk een need for speed of gta maar dan met sonic en snelheid en zo..!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Chuckie

    Dit is een kut spel. Ik heb hem gekocht.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.