IGN’s Suda51 interview


Misschien had je het al gelezen, misschien nog niet, maar IGN heeft een interview gehouden met Suda51. De man heeft al verschillende games gemaakt, maar als zijn naam je bekend voorkomt komt dat waarschijnlijk door Killer7. Love it or hate it, een tussenweg was er simpelweg niet voor die game. Ik was er helemaal weg van. Momenteel zijn hij en zijn team bezig met No More Heroes voor de Wii, een spel waarvan Suda51 belooft dat het een zo standaard mogelijk avontuur zal worden. Eh… bedankt?
Interessant genoeg had Goichi Suda voordat hij zijn eerste spel maakte geen enkele opleiding of ervaring in het maken van computerspellen. Zijn vorige baan was bij een begrafenisondernemer:

"Ja dat klopt, mijn vorige baan was bij een begrafenisondernemer. Ik werkte in de bloemenwinkel, boeketten voorbereiden voor de begrafenissen. En in die periode hoorde ik over een ontwikkelstudio genaamd Human, die bezig was met een spel dat "Fire Pro Wrestling" heette. Ze zochten nog mensen, en aangezien ik heel veel verstand had van professioneel worstelen dacht ik dat pro wrestling games maken wel iets voor mij zou zijn. En zo ben ik mijn carriere als game designer bewonnen."

Geweldig dat het nog steeds zo simpel kan zijn, en dat het ons ook zo'n eigenzinnige ontwerper heeft opgeleverd. De paar citaten over No More Heroes klinken dan wel weer wat minder eigenzinnig, maar ik denk dat we dat spel maar gewoon moeten afwachten. Misschien is Suda's definitie van "standaard" toch nog behoorlijk afwijkend.

"it hardly uses the wireless remote controller, which is one of the characteristics of Wii. The basic tactic is to attack with A button. The finishing move/attack is made by using the motion of the Wii controller. It is totally a different type of game from Killer7"

"No More Heroes is violent as well, but it is different from Killer 7. The game's style will be very standard. "

"I think that it is probably best to forget and abandon the existing game design know-how once you develop for Wii. I feel that Wii enables developers to create new types and styles of games. I'll do my best and create No More Heroes as a standard violence game."

"I'll also try my best to make No More Heroes as violent, or even more violent than Manhunt 2!"

Bron: IGN

Zie ook:
Het Nintendo Power kanaal?
Mother 3 op Virtual Console "niet uitgesloten"

Lees ook:Eerste details van Suda51′s Killer is Dead
Lees ook:Eerste trailer van Suda51′s Killer is Dead
Lees ook:Geen vervolg op Killer7, wel een nieuw spel van Suda51
Lees ook:Japanse No More Heroes trailer (langer dan 10 seconden!)
Lees ook:Nieuwe No More Heroes (Wii) trailer

3 reacties op “IGN’s Suda51 interview

  1. Will

    Killer7 was VET. En dit klinkt (hoe standaard hij ook zegt dat het gaat worden) bizar.

    Een verhaal over een Johnny Knoxville look-a-like star wars fan die op internet een lightsabre koopt en daarmee professioneel hitman wordt.

    Standaard :P

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Je hebt gelijk :) Als je het zo stelt is dat eigenlijk toch best nog wel een heel apart verhaal.

    Misschien bedoelde hij “standaard” in vergelijking tot Killer7. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Will

    Dat is dan ook niet moeilijk, dat spel was op alle fronten bizar, van graphics tot gameplay tot geluid tot verhaal.

    En dat was dan ook precies wat me erin aantrok :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.