Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 12

Nog 18 nachtjes slapen.

Zucht. Okee. Laten we het dan vandaag in hemelsnaam maar hebben over Bowser Jr. Maar wel onder protest. Ik heb een hekel aan dat beest.

Bowser Jr. is zo ongeveer de meest voorkomende eindbaas in New Super Mario Bros. Helaas. Deze zoon van Bowser heeft geen persoonlijkheid, geen karakter, niks. Hij is één van de minst tot de verbeelding sprekende figuren die Nintendo ooit heeft bedacht, en ik vraag me af waarom ze zelf zo aan hem gehecht zijn. Altijd als ik aan Bowser Jr. denk word ik herinnerd aan dat tandenknarsend slechte eindfilmpje van Super Mario Sunshine. Als in de meest sentimentele zoetsappige scène uit de allerslechtste tekenfilms van Disney, drijven Bowser en Bowser Jr. samen op zee terwijl ze alweer door Mario zijn verslagen. “We zijn alweer door Mario verslagen pap,” zegt Bowser Jr. tegen zijn vader. “Ik weet het jongen, maar de volgende keer krijgen we ze wel te pakken,” antwoordt papa Bowser. En op dat moment beginnen ze samen te lachen en is het filmpje, voor zover ik me kan herinneren, ongeveer afgelopen.
Hoe anders was het toen Bowser in 1991 voor het eerst met zijn 7 knotsgekke Koopa Kids de wereld kwam veroveren. Zelfs al was het een NES spel en was er nog niet zoveel plaats om hun karakters echt uit te diepen, je voelde gewoon aan dat dat een prettig gestoorde bende was. Van de zwaar opgemaakte Wendy Koopa die gigantische armbanden op de speler af gooide tot de merkwaardig genoeg roze, en met zonnebril uitgeruste, Roy Koopa tot mijn persoonlijke favoriet: Ludwig von Koopa (duidelijk geïnspireerd op Beethoven, compleet met wilde haardos). Ze hadden allemaal wel iets apart, en iedereen was opgetogen over deze nieuwe uitbreiding van de Koopa familie.

In Super Mario World op de SNES eisten alle 7 Koopa Kids met groot succes opnieuw de rol van eindbaas op, en iedereen was tevreden. Niemand kon vermoeden dat het voorlopig hun laatste optreden zou zijn.

In 2002 verscheen Super Mario Sunshine, en waren alle 7 Koopa Kids plotseling vervangen door die ene Bowser Jr. Dat was een trieste dag. Helemaal omdat Bowser Jr. sindsdien gastrollen heeft mogen spelen in alle Mario spin-off games zoals Mario Kart, Mario Golf en Mario Tennis… alsof de Koopa Kids nooit bestaan hebben. Stilletjes heeft Nintendo een stukje geschiedsvervalsing gepleegd.

(Hoewel, om het verhaal nog wat ingewikkelder te maken, de Koopa Kids in 2003 plotseling wel weer eventjes voorkwam in Mario & Luigi: Superstar Saga op de GBA).

En nu is het dus 2006, en Bowser Jr. krijgt zijn tweede rol als eindbaas in een echt Mario avontuur. Hij is het die aan het begin van het spel de prinses ontvoerd, en hij is het ook die haar gedurende het hele spel van kasteel naar kasteel versleept. Bowser zelf speelt haast een bijrol. De gevechten met Bowser Jr. zijn opzich best leuk gedaan, daar ligt het niet aan. Maar hij heeft gewoon geen persoonlijkheid. En vooral, hij is niet de Koopa Kids, dat is eigenlijk het grootste probleem. Nintendo: de volgende keer wil ik graag de Koopa Kids weer terug zien!

- (Overzichtspagina met links naar alle voorgaande dagen).
- Geïllustreerd Animal Crossing dagboek

Lees ook:Super Mario Maker – Attack on King Koopa
Lees ook:Koopa Kids keren terug in New Super Mario Bros.
Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:New Super Mario Bros later in Japan als in Amerika?
Lees ook:New Super Mario Bros screenshots

8 reacties op “Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 12

  1. Rub-Star

    hey erik wat is dit nou deze keer
    was het wel leuk om te lezen,,,,nee geintje
    het was zoals altijd leuk…nee echt waar.
    leuk maar wil iemand op mijn site

    http://www.rubdstar.blog2blog.nl

    kijken alsjeblief

      /   Beantwoorden  / 
  2. Y-Fuzz

    Mensen die vragen worden overgeslagen.

    Well jammer van de koopa kids inderdaad. Op het begin zouden ze zelfs volgens de geruchten juist wel weer in deze Mario zitten. Vraag me af waarom er toch voor Bowser jr is gekozen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. wesley

    Je hebt gelijk Erik over die … bowser jr. en Y-Fuzz ook over dat van de koopalings. Rubdstar hou even op met het verpesten van blogs, je zet ook allemaal van de domme dingen op de mijne. http://nintendowesley.blog2blog.nl en ERIK ga door met je coole site.

      /   Beantwoorden  / 
  4. wesley

    Yo hier ben ik weer even. Ik vindt een van de leukste spellen op de SNES nog wel Super Mario world en Super mario bros. 3, ze zitten ook allebei en Super Mario allstar geloof ik. De koopalings zijn verder veel cooler dan die vervelende bowser jr. Nintendo had toch veel beter in elk kasteel een andere koopa kid kunnen plaatsen in plaats van telkens die vervelende achterlijke bowser jr. De eindbazen als Petey Piranha in world 5 en een soort SKELET BOWSER in wereld 8-4 zijn wel erg leuk. als jullie het niet geloven kijk dan op mijn site, onderste bericht en daar ergens op een link klikken van YOUTUBE daar zie je elk level van NEW SUPER MARIO BROS.

      /   Beantwoorden  / 
  5. mensje

    WAt een super tekening is deze eigenlijk

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Dankjewel! :)

    Dit is er eentje waar ik zelf ook wel tevreden over ben. Misschien doe ik hem zelfs in m’n portfolio.

      /   Beantwoorden  / 
  7. iemand

    slechtste site ooit man.

    leeeeeeeluk

    harde waarheid he

      /   Beantwoorden  / 
  8. micha

    dit soort reacties zijn overbodig en meestal geplaatst door de domste mensen terwereld en ik verwacht niet dat jij het beterkan’iemand’dus houd je overbodige comentaar voor je.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.