Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 11

Nog 19 nachtjes slapen.

Nu ik het toch over vlaggenmasten heb, één van de grappigste momenten die ik heb meegemaakt in New Super Mario Bros was toen ik een Mega Mushroom pas gebruikte aan het eind van een level. Ik was gewoon benieuwd wat er zou gebeuren. Zou die lompe reus van een Mega Mario ook in de vlaggenmast springen en er vanaf glijden?

Wat er echt gebeurde was dit: Mega Mario knalde zonder pardon dwars door de vlaggenmast heen. Dat is op zichzelf nog niet zo heel erg grappig. Bijna alles bezwijkt tenslotte onder Mega Mario, dus waarom zou een vlaggenmast anders zijn? Maar Mario’s reactie was wel komisch. Hij keek eerst verbaasd over zijn schouder met een “Huh, wat gebeurde daar?” blik in zijn ogen. Toen hij de restanten van de vlaggenmast achter zich zag keek hij eventjes heel verschrikt, maar haalde toen zijn schouders op, op een bijzonder koddige manier. Daarna begon hij te krimpen en liep gewoon het kleine kasteeltje in.
In een hilarisch spel als Paper Mario, of één van de Mario & Luigi spellen, zou zo’n gebeurtenis niet eens het vermelden waard zijn. Die spellen zitten vol met het soort grappen waarvan je hardop in de lach schiet. Een vlaggenmast meer of minder zou daar niet eens opvallen tussen alle geheime dagboeken van Bowser en Thwomp-blokken die in quizmasters veranderen. (Als je niet weet waar ik het nu over heb, dan wordt het nu toch echt tijd dat je een Paper Mario spel gaat spelen. Waar wacht je nog op? Later zul je me dankbaar zijn voor dit advies)!

Maar in een verder redelijk serieus, of in ieder geval niet bewust grappig gemaakt, spel als New Super Mario Bros weet het wel degelijk een kleine glimlach uit te lokken. Het zijn die kleine details die de goede spellen onderscheiden van de hele goede spellen.

Zoals ik al eerder heb gezegd vind ik Mega Mario in principe geen briljante toevoeging aan het spel. Maar nu hij er eenmaal inzit raad ik iedereen wel aan om hem een keer een level te laten finishen. Meer lol kun je bijna niet hebben met een reusachtige schermvullende Mario.

- (Overzichtspagina met links naar alle voorgaande dagen).
- Geïllustreerd Animal Crossing dagboek

Lees ook:Super Paper Mario, interview + speluitleg
Lees ook:Dus dit heeft Mega Man zoal uitgespookt op de GBA
Lees ook:Paper Mario Sticker Star’s ouderwetse wereldkaart
Lees ook:Nieuwe Super Paper Mario screenshots
Lees ook:Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 3

4 reacties op “Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 11

  1. wesley

    wil iemand a.u.b op mijn site kijken. ik heb nog geen reacties snik.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anne

    Vasten.

    Wat dacht je? Gister heb ik je lucratief sponsorcontract een beetje in de soep gegooit, dus nu eet je maar niks meer? =P

    Okay, best, maar ik begin aan m’n bolletje met tonijn.

    Trouwens, die koopa dingen in M&L2 waren geniaal, ik heb me zelden zo rot gelachen.
    ‘ROFL!’

      /   Beantwoorden  / 
  3. Anne

    Oe… beetje later plaatjes uploaden hé?! O_o

    Tsssss, ik ben zwaar gekwetst, ofzo. :’)

    Maarja, Amerikaanse diepvriespizza dus. Die is g’meen. Ten eerste is het Amerikaans en heeft ‘t een te dikke bodem en ten tweede is het Amerikaans en is het vast pro-Bush, ten derde is het Amerikaans en ten vierde is het een rip off van Amerikaanse pizza. Maarja, het is opzich nog wel te eten. Natuurlijk verbleekt het bij de smaak van echte pizza. Moet je eens op pizzadag een pizza bestellen! Kost je dan drie euro meer, maar het is zo mjummie! Echt waar. For Mario’s sake!

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “Maarja, het is opzich nog wel te eten. Natuurlijk verbleekt het bij de smaak van echte pizza.”

    Mja… als we het hebben over echte pizza’s dan geef ik je gelijk, maar als we het hebben over diepvriespizza’s (toch een beetje een surrogaat), dan vind ik dat die Amerikaanse dingen er toch meestal beter vanaf komen!

    “Oe… beetje later plaatjes uploaden hé?! O_o”

    Wat was er eigenlijk mis met het plaatje dan? Was hij eerst niet te zien? Flickr, waar ik gewoonlijk mijn jpg’s dump, deed gisteren even vreemd, dus ik heb deze gehost op de site van blog zelf. Misschien ligt het daaraan. Maar in principe had hij gelijk al vanaf het begin zichtbaar moeten zijn. :-/

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.