Nintendo: schrijf de DS nog niet af


“Already in next year, we will launch Nintendo 3DS, but for the existing Nintendo DS family of devices, while we’ll intensify the legal and technical countermeasures against the likes of [piracy devices] MagiCom, we’d like to change the situation by creating hit titles by leveraging, upon the already existing huge installed base of the hardware.”

Aldus Nintendo-directeur Satoru Iwata. Het eerste gedeelte van dat citaat zal niemand verbazen (Nintendo neemt zich altijd voor om hun spelcomputers ook na de lancering van de opvolger te blijven ondersteunen), maar het tweede gedeelte is opvallend. Iwata erkent dat piraterij vooral in Europa een groot probleem is, maar toch zijn de inzakkende verkoopcijfers volgens hem ook te wijten aan het feit dat er de laatste jaren geen spel is uitgebracht dat zich qua succes kan meten met Nintendogs (23 miljoen exemplaren) en Brain Training (18 miljoen exemplaren). Hij lijkt te denken dat de DS nog minstens één monsterhit in zich heeft. En jazeker, dat is ook goed nieuws voor de zogenaamde ‘hardcore’  fans. Het allerpopulairste DS-spel is namelijk nog steeds New Super Mario Bros. met 24 miljoen verkochte exemplaren. De weg naar succes lijkt mij dus duidelijk: zo snel mogelijk beginnen aan New Super Mario Bros. 2!

[g.forum]

Lees ook:De honderdmiljoenste Nintendo DS is verkocht
Lees ook:Animal Crossing verkoopt 4x beter dan Nintendo had verwacht
Lees ook:Nintendo DS is Japan’s snelst verkopende spelcomputer ooit
Lees ook:Zoveel software verkocht Nintendo de afgelopen 12 maanden
Lees ook:Nintendogs twee miljoen keer verkocht in Europa

3 reacties op “Nintendo: schrijf de DS nog niet af

  1. Jeffrey

    Nee, New Super Mario Bros. komt gewoon voor de 3DS, het zal dom zijn als ze die nu nog uitbrengen voor de DS (aldus mijn mening).

      /   Beantwoorden  / 
  2. Blastdragon

    Maar dit werdt ook gezegd bij de GameBoy. En die stierf ook in no-time. Volgens mij is de enige die zijn opvolger goed heeft overleefd de PS2. Maar het kan best dat Nintendo deze keer wel doet wat hij zegt…

      /   Beantwoorden  / 
  3. ヤミホシ

    Eindelijk is iemand wakker geworden van wat allang al bekend is!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.