Schuifpuzzelspel Rooms naar de DS


Ik ben nog steeds niet overtuigd van de graphics, maar de puzzels van Rooms blijven intrigeren. De hoofdrolspeler zit gevangen in een gigantische schuifpuzzel en alleen jij kunt hem helpen de uitgang te bereiken. Wat het spel leuk maakt is dat er naast de overkoepelende schuifpuzzel ook steeds andere puzzels worden geïntroduceerd. Teleporteer in Matrix-stijl tussen twee kamers door een telefoon op te nemen of blus een brand door de watervoorraad onder een brandweerkraan te schuiven. (Als je nieuwsgierig bent, de Flash-versie waar het allemaal mee begon staat nog steeds online). Drie jaar geleden won Rooms al een ‘Student Showcase Award’ op het Independent Games Festival en nu heeft Hudson de rechten gekocht om Rooms uit te geven op de Nintendo DS. Erg leuk, maar ik wou dat Hand Made Games de tussenliggende tijd had gebruikt om de graphics drastisch om te gooien. Dankzij de gedigitaliseerde hoofdrolspeler ziet het spel er veel amateuristischer uit dan nodig is. (Dank aan Kikujiro voor de tip).

[g.forum]

Lees ook:Cletus Clay trailer, klei-animatie voor je Xbox Live Arcade
Lees ook:Achterstevoren shoot’em up Retro/Grade komt naar PSN
Lees ook:Allergisch voor licht in puzzelspel One Upon Light
Lees ook:The Calling in actie, een Japans spookverhaal op je Wii
Lees ook:Achter de schermen bij avonturenspel Life is Strange

2 reacties op “Schuifpuzzelspel Rooms naar de DS

  1. Kikujiro

    Wat een heerlijke spelcomputer is de DS toch, al die originele spellen. Van mij mag de opvolger nog wel even op zich laten wachten. Hopelijk hebben de schuifpuzzels in Rooms niet de overhand, bij Professor Layton vond ik dat soort puzzels al gauw vervelend worden.

    Als kind kreeg ik wel eens van die plastic schuifpuzzels. Daar had ik nooit genoeg geduld voor dus haalde dan vaak de plastic paneeltjes er met een scherp voorwerp uit en legde ze dan op de juiste plaats. Digitaal gaat dat niet, alhoewel ik bij Professor Layton uit frustratie wel eens de neiging kreeg met een schaar in het scherm van mijn DS te prikken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Lol. :p Schuifpuzzels zijn niet zo moeilijk als je een vast systeem aanhoudt. Ik maak meestal eerst de onderste helft. Daarna wijst de bovenste helft min of meer zichzelf. Op die manier heb ik in The Wind Waker HEEL VEEL rupees verdient met de schuifpuzzels in die verlaten villa.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.