Friend Connection voor de DS klinkt als The Sims met Mii’s

Siliconera heeft de eerste details over Friend Connection, een mysterieuze nieuwe DS-titel van Nintendo zelf. Informatie is nog steeds schaars, maar voorlopig klinkt het spel als een kruising tussen het Mii-kanaal, PlayStation Home en The Sims. Friend Connection speelt zich af op een eiland dat wordt bevolkt door Mii’s. De poppetjes sluiten vriendschap, maken vijanden en worden verliefd op elkaar. Jij bent er om iedereen eten te geven en ervoor te zorgen dat de Mii’s zich niet vervelen. Er wonen bekende Nintendo-figuren op het eiland (zie de plaatjes van Shigeru Miyamoto en Reggie) maar net als op de Wii is het ook mogelijk om zelf Mii’s ontwerpen. Ik zeg: leuk, maar waarom heeft de Wii nooit zo’n kanaal gekregen?

[games.blog forum]

Lees ook:Wii Friend Code database
Lees ook:Twee miljoen unieke gebruikers Nintendo Wi-Fi Connection
Lees ook:Een ontdekkingsspel waarin je schilderijen maakt
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 280
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 319

5 reacties op “Friend Connection voor de DS klinkt als The Sims met Mii’s

  1. Berend Jan

    ben ik een plurk als ik het met little computer people van de C=64 vergelijk. Dat was een geniaal spel, vooral omdat je alles moest intikken en het mannetje daarop participeerde…
    .
    Als het ook maar vor 60% op little computer people lijkt ga ik het aanschaffen maar ach hell elk spel met Miyamoto en Reggie d’r in ga ik aanschaffen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Ik had er nog nooit van gehoord, maar de eerste hit op google is een YouTube-filmpje met de omschrijving: “The most boring, irritating en stupid game ever on the c64.. Little Computer People!”
    .
    Ziet er wel interessant uit, maar ik heb niet de indruk dat het poppetje reageert op wat er allemaal getypt wordt. Als Nintendo hier een werkende versie van kan maken ben ik evengoed ook best geïnteresseerd. Het kan nog alle kanten op met Friend Connection, maar ik ben nieuwsgierig.
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=d8JaHD16lPI

      /   Beantwoorden  / 
  3. Berend Jan

    je moet ook vragen stellen aan je Little Computer People poppetje…
    .
    het was geniaal ik heb het als Copy gehad maar toen heb ik heel snel een orgineel opgedoken (op tape) met de handleiding erbij. Eeg leuk ik heb hem nog op een activision C64 antholegy disk voor PC ergens :) briljant :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jeffrey

    Is het een kanaal dan? Of wordt het een spel?

    Lijkt mij op zich wel interessant. Maar dan ben ik misschien te veeleisend, maar zal het niet leuk zijn als de wii ook zo’n kanaal krijgt, en dat je elke keer als je gaat spelen even moet synchroniseren, en dan op alle twee de platformen kan spelen? Op de wii als je thuis bent, en als je op vakantie gaat bijvoorbeeld speel je het op de DS. Zal ook fantastisch zijn voor AC..

      /   Beantwoorden  / 
    1. berend jan

      er zijn voor AC zowiezo 1000 dingen te bedenken die geweldig zouden zijn (zie ‘t forum onder AC).
      .
      Gezamelijk wiiware/VC spellen starten vnauit je AC arcade, grote activiteiten met veel online spelers (meer MMO geretateerde dingen, maar dan AC stijl denk aan een avond 4 daagse, marathon of een braderie).
      .
      Zo zijn er nog makkelijk een heleboel andere dingen te bedenken die leuk zijn m in AC te doen maar nintendo heeft ervoor gekozen dit niet te doen en gewoon de DS versie opnieuw uit te geven op een Wii disk.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.