Nintendo prikt Europese releasedatum Professor Layton


Na maandenlang uitstel en doen alsof hun neus bloedt heeft Nintendo of Europe eindelijk een releasedatum geprikt voor het fantastische Professor Layton and the Curious Village. Vanaf 7 november ligt het Nintendo DS spel officieel in de winkel. De titel wordt vaak omschreven als Brain Training voor gamers en knoopt slimme puzzels aan elkaar met een onderhoudend verhaaltje over professor Layton en zijn leerling. Hij wordt hier uitgebracht als onderdeel van de Touch! Generations serie en Nintendo is van plan hem te promoten als dé DS-titel die iedereen deze kerst moet kopen.

Zie ook:
- Eurogamer enthousiast over TrackMania DS
- Konami kruist Animal Crossing met Harry Potter

[games.blog forum]

Lees ook:Professor Layton and the Diabolical Box vanaf 24 augustus in Amerika
Lees ook:Professor Layton en Phoenix Wright in hun gezamelijke spel voor de 3DS
Lees ook:Professor Layton’s vijfde spel heeft plaats in een casinostad
Lees ook:Professor Layton 4 bevat een RPG van 100 uur
Lees ook:Speel 4 puzzels uit Professor Layton 4 op Nintendo’s site

14 reacties op “Nintendo prikt Europese releasedatum Professor Layton

  1. Mark

    Wow, zit wel lekker sfeertje in..
    Kzie wel of ik deze koop.
    ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Waarschijnlijk ook de enige titel die de komende maanden de moeite waard is om te kopen. Wat is dat toch met de handhelds tegenwoordig… voor de PSP komt ook al weinig bijzonders uit.

    Ik speel nu After School Boy voor de DS (in Japan gekocht). Veel dank voor het item dat je er ooit eens aan besteedde!!!. Echt een fantastisch spel. Laten we hopen op een Europese release (ik speel het spel nu met mijn vrouw die zo aardig is alles te vertalen).

      /   Beantwoorden  / 
  3. Linkster/G.Tom

    dit spel wordt helemaal de BOMB!

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Ik wist wel dat iemand er ooit, uiteindelijk, blij mee zou zijn als ik ook af en toe aandacht besteed aan obscure Japanse spellen. ;) Bestaat de gameplay echt alleen maar uit minigames of is het overkoepelende spel toch ook nog een soort RPG light?

    “Waarschijnlijk ook de enige titel die de komende maanden de moeite waard is om te kopen.”

    Dat zal dan ook de reden van het uitstel wel zijn. Anders was de kerstperiode helemaal mager. Zonde dat Nintendo de DS opeens zo laat vallen. :*(

      /   Beantwoorden  / 
  5. Wesley

    Is dit niet een beetje Phoenix Wright achtig? Zo ja, dan ga ik dit spel kopen want ik heb genoten van de Phoenix Wright serie.

    En zoals je al zei erik komen er in de kerstperiode weinig boeiende ds games maar daarnaast zie ik voor de Wii ook geen toppers in het verschiet.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kikujiro

    Bestaat de gameplay echt alleen maar uit minigames of is het overkoepelende spel toch ook nog een soort RPG light?

    Ik denk het laatste, maar ben nog maar net begonnen. Tot nu toe veel (grappige) gesprekken in de school en op het schoolplein.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Stone

    is er iets dat bekent of deze titel wordt vertaalt naar het nederlands? maakt voor mijn zelf niet zoveel want ik heb de us versie vorige kerst al gespeeld, maar voor een hoop mensen zal dat wel belangrijk.

    dit is niet een titel die je kan spelen als je ongeveer begrijpt wat de bedoeling is. het gaat hier op puzzels en raadsels waarbij het kan gaan om het net even anders interpreteren van wat de vraag is, dan het in eerste instantie lijkt.

    hopelijk doen ze bij de tussen filmpje geen Nederlandse stemmen want de engelse zijn erg goed en sfeer verhogend. en ik kan geen nl stem acteur bedenken die de engels pr. Layton beter kan neer zetten dan dat hij nu is.

    persoonlijk zit ik al een tijd te wachten op Pr Layton and the Devil’s Box. helaas is daarvoor nog steeds geen us release datum voor geprikt.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Kikujiro

    Je zou verwachten dat in ieder geval de schermteksten in het Nederlands zijn. Ze hebben in ieder geval genoeg tijd gehad de boel te vertalen! ;) Aangezien het een Touch! Generations spelletje is, zou me dat niet echt verbazen. Hopelijk ondertitelen ze alle Engelse gesproken teksten.

      /   Beantwoorden  / 
  9. erik

    Eerlijk gezegd betwijfel ik het. Bij Wii Fit en Cooking Guide was ik er ook van overtuigd dat Nintendo het wel zou laten vertalen, maar bij allebei die spellen is het niet gebeurd. Ik heb het gevoel dat Professor Layton een kleinere titel voor hen is.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Kikujiro

    Persoonlijk maakt het mij niet zo heel veel uit. Soms zijn de vertalingen ook erg slecht. Vooral bij WiiWare spellen. Quiz King is in dat opzicht wel een dieptepunt.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Jean-Paul

    Dit is werkelijk een briljante game. Puzzels zijn soms moeilijk maar altijd te doen. En nu maar hopen dat het idd in het nederlands vertaald is. Dan kan mijn zoontje het ook spelen :-)

      /   Beantwoorden  / 
  12. sophia

    ik heb een vraag wie kan mij vertellen of dat spel ook in het nederlandse taal heb want ik heb gedownlowd en het is in engels maar ik kan geen engels wie kan mij helpen groetjes sophia

      /   Beantwoorden  / 
  13. erik

    Ik heb hem nog niet gekocht maar ik durf er heel wat onder te verwedden dat Nintendo hem wel weer niet in het Nederlands vertaald zal hebben. :(

      /   Beantwoorden  / 
  14. loes hazkamp

    ik ben niet zo goed in engels, maar hb wel het spel professor layto gekocht. Is hier ook een vertaling van?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.