Soul Bubbles? Wat is dat nu weer?


Misschien is het toeval, maar ik ben vandaag al minstens vijf banners tegengekomen voor een DS-spel waar ik nog nooit van had gehoord met de naam 'Soul Bubbles'. Toen er op next-gen ook nog werd geadverteerd met een prikkelende blurb uit de EDGE-recensie (Soul Bubbles' graphics zijn bijna het tegenovergestelde van LocoRoco's vrolijke kleurtjes – en toch is het dat spel waarmee deze DS-titel de meeste overeenkomsten vertoont) was de maat vol. Hier moest ik meer van weten.

Nu ik een paar filmpjes heb gezien wil ik graag nog een ander spel toevoegen aan EDGE's LocoRoco-vergelijking: Lost Winds. Niet alleen de graphics lijken op Frontier's sfeervolle Wii Ware-spel, ook het feit dat je de wind bestuurt, met de stylus zelfs, is behoorlijk veelzeggend.

Verder gedraagt de luchtbel die je rondblaast zich inderdaad als een LocoRoco die zijn buik heeft volgegeten: flexibel en log, in staat zichzelf op te splitsen, waardoor ik deze uitspraak best aandurf:

Games.blog: Soul Bubbles is een kruising tussen Lost Winds en LocoRoco!

Die wervende blurb mag Eidos gerust afdrukken op de achterkant van het hoesje. Moeten ze alleen wel opschieten, de Europese releasedatum is al aanstaande vrijdag (13 juni).

Zie ook:
- Iedereen houdt van Viva Piñata op de DS
- Eerste Sonic Chronicles trailer

[games.blog forum]

Lees ook:Grappige disclaimer in Soul Bubbles
Lees ook:Lost Winds Europa’s populairste Wii Ware spel
Lees ook:2D platformfans opgelet: Lost Winds voor de Wii
Lees ook:Reuzen en tornado’s in Lost Winds: Winter of the Melodias trailer
Lees ook:LostWinds: Winter of the Melodias nu in het winkelkanaal

8 reacties op “Soul Bubbles? Wat is dat nu weer?

  1. Kikujiro

    De boxart is om te huilen. Zoiets zou ik niet snel uit het schap trekken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Pijnlijk inderdaad, maar de filmpjes vertellen een heel ander verhaal. :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jeffrey

    Lijkt mij erg leuk!

      /   Beantwoorden  / 
  4. otherotter

    ze hadden echt een artifartie vrolijke sepia kleurige desgin art boxart moeten nemen,.. dit komt echt helemaal niet overeen,.. lijkt me erg cool spelletje.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Wouter

    dat stemmetje van die begelieder doet me zo denken aan animal crossing…mooie herinneringen. wachten tot AC op de wii uitkomt…

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Leuk interview otherotter! Ik heb dat filmpje er ook maar bijgezet. Erg veel coole ideeën in dit spel. Niet alle dieren die je tegenkomt zijn automatisch vijanden. En dat gedoe met de maskers had ik ook nog niet uit de andere filmpjes gehaald.

    Edge heeft het trouwens beoordeeld met een 7/10, wat helemaal niet slecht is voor een Edge-review. ;) Belangrijkste kritiek is dat het te makkelijk is. Vooral oppassen geblazen voor onze jongere lezers dus, die er eventueel acht weken zakgeld in zouden moeten steken. Maar ik persoonlijk vind het wel okee. Een paar ontspannende uurtjes met een mooi spel dat nooit frustreert… helemaal niks mis mee.

    Zo te zien krijgen we er onverwachts een echte topper voor de DS bij. Zonde van die hoes, zeker nu ik heb gezien hoe ambitieus de makers zijn geweest, dat gaat ze zeker kopers kosten.

    (Maak je geen zorgen trouwens, als je dat al deed, ik ben ook al bezig met jouw verhaal. ;) )

      /   Beantwoorden  / 
  7. kiara

    als ik de video’s zie lijkt het wel een leuk spelletje, maar ik koop het niet. (ben blut , en kan ook moeilijk als ik 14 ben dus geen werk om geld te verdienen ggrrr :p)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.