Screenshots en trailer After School Boy

Waarschuwing! Dit spel is voorlopig alleen nog maar aangekondigd voor Japan. Het is heel erg Japans en we kunnen alleen maar hopen dat het ooit wordt vertaald naar het engels.

After School Boy is een nieuw spel van Konami voor de Nintendo DS en lijkt te mikken op ongeveer dezelfde doelgroep als bijvoorbeeld Lost In Blue en Another Code. Ongebruikelijke avonturenspellen waarin je met geen enkele vijand hoeft te vechten om verder te komen.


Het nostalgische verhaal van dit spel speelt zich af tijdens de jaren '70, in een klein Japans dorpje. De hoofdrolspeler is een jongetje dat op de middelbare school zit. Over een maand gaat zijn familie verhuizen naar een andere stad, hier ver vandaan, en tijdens het spel maken we dus de laatste weken in zijn geboortedorp mee. De bedoeling is om hem zoveel mogelijk plezier te laten maken met zijn vrienden voordat hij uiteindelijk afscheid moet nemen.


Een groot deel van de gameplay lijkt te bestaan uit minigames (nostalgische spelletjes zoals Japanse kinderen die in de jaren zeventig speelden op het schoolplein), maar in de trailer zijn ook genoeg beelden te zien die wijzen op een groter avontuur. Ik kan me makkelijk voorstellen dat je bijvoorbeeld ruzies moet bijleggen of problemen voor je vrienden moet oplossen. Alles mooi afronden zodat hij op het einde van het spel met een gerust hart afscheid kan nemen.


Het klinkt allemaal erg veelbelovend. We maken maar weinig spellen mee die proberen zo'n klein en gevoelig onderwerp aan te pakken. Ik hoop echt dat Konami er een goed en speelbaar spel van weet te maken. Dit zijn de filmhuis-spelletjes die we zo hard nodig hebben tegenover alle groots opgezette blockbusters.


Zoals je zelf ook kunt zien zijn de graphics wonderbaarlijk mooi. Het is alsof er een tekenfilm tot leven komt op je DS. Als muziek gebruikt Konami echte popmuziek uit de jaren zeventig en in een paar gevallen zullen die liedjes zelfs met zang te horen zijn. Een zeldzaamheid op de DS!

Ik ben in ieder geval nieuwsgierig. Als blijkt dat After School Boy nooit buiten Japan wordt uitgebracht dan word ik erg erg erg verdrietig.

Zie ook:
- Een middag met Mario Kart: Super Circuit
- Linebeck is mijn nieuwe held

Lees ook:De gebruikersinterface van de PlayStation 4
Lees ook:Contra 4 boxart/releasedate
Lees ook:Video van het Castlevania arcade-spel
Lees ook:Freddie W’s oorlog tussen oude en nieuwe spelpersonages
Lees ook:Een hele, hele beknopte geschiedenis van Donkey Kong

8 reacties op “Screenshots en trailer After School Boy

  1. Nintendo-Girl-Yarah

    Klinkt bestwel leuk. Maar ik vraag me af hoe de tijd gaat. Misschien net zo als in de Harvest Moon series.

      /   Beantwoorden  / 
  2. MonkeyCrossing

    *Ik ben in ieder geval nieuwsgierig. Als blijkt dat After School Boy nooit buiten Japan wordt uitgebracht dan word ik erg erg erg verdrietig.*

    Je kan het dan toch altijd op de ds kopen en die tekst ja daar weet ik ook niks op te verzinnen ik heb ook animal crossing 64 gespeeld en er was een engelse patch dus ik kon het spel begrijpen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. viktor

    lijkt me leuk, ik heb another code ook met plezier uitgespeeld maar ik hoop dat hier de replay waarde groter is

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Off topic (althans een beetje), maar misschien wel interessant. Deze game doet me denken aan een serie van Japanse Maxell commercials die onlangs een prijs voor beste commercial in Japan heeft gewonnen. Betreft hier een serie “real life” reclamefilmpjes die de laatste 7 dagen voor de sluiting van een Japanse plattelandsschool in beeld brengen. De setting van After School Boy deed me een beetje aan deze reclame denken (in ieder geval qua nostalgie/melancholie).

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Ik zie wat je bedoelt kikujiro, inderdaad ademen die reclames precies dezelfde sfeer. Misschien is dat nostalgische gevoel iets dat nu een beetje ‘in de lucht hangt’ in Japan?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kikujiro

    Ja… dat denk ik wel. Als in de herfst de blaadjes van de bomen beginnen te vallen (of in de lente de kersenbloesem) willen Japanners nog wel eens erg melancholisch worden.

      /   Beantwoorden  / 
  7. maaike

    ik had another code in het begin vond ik hem erg leuk en lkkr mysterieus maar later werd ik het zat om zo veel na te moeten denken terwijl ik gwn lkkr een spel wilde spelen en heb ik hem terug gebracht ;p

      /   Beantwoorden  / 
  8. remkje

    Oooh :o Dit spel lijkt me gaaf. ^^ *hoopt dat hij niet alleen in Japan uitkomt*

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.