Nieuwe Zelda al in ontwikkeling? Vreemde geruchten…


Eentje voor in de categorie ‘hele vreemde geruchten’. Erg geloofwaardig klinkt het niet, maar volgens PALGN staat er in nummer 165 van Game Informer dat een nieuwe Zelda game voor de Wii al een jaar lang in ontwikkeling is bij Nintendo. Leuk nieuws als het klopt, maar ik kan het me bijna niet voorstellen…

In datzelfde nummer onthult Game Informer ook dat The Legend of Zelda: Phantom Hourglass voor de Nintendo DS is uitgesteld tot oktober 2007. Dat lijkt me goed nieuws. Bijna alle journalisten die hier al demo’s van mochten spelen waren nog niet erg onder de indruk. Een paar maanden extra ontwikkeltijd zal Phantom Hourglass goed doen.

Bron: PALGN

Zie ook:
- Konijntjes spleen op de Wii
- Europese Virtual Console updates voor december
- En het bleef nog lang onrustig in Rijswijk
- Binnenkort Wii Points kopen in de sterrencatalogus
- Een blauwe gloed
Gamers bewegen niet
Operatie Wii: "de grootste uitlevering ooit op hardwaregebied"
Wii veiligheidsinstructies: the missing pages

Lees ook:Eerste wazige beelden van Zelda DS
Lees ook:De Wii bij Dr. Phil
Lees ook:Twee Japanse Phantom Hourglass commercials
Lees ook:Zelda Phantom Hourglass verkoopt hard in Japan
Lees ook:Zelda: Phantom Hourglass site open, nieuwe filmpjes

6 reacties op “Nieuwe Zelda al in ontwikkeling? Vreemde geruchten…

  1. Burner

    Dit lijkt me helemaal niet vreemd en ik kan het me goed voorstellen.
    Het zou juist vreemd zijn als Nintendo NIET al zou zijn begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe Zelda aangezien het zoveel tijd kost een nieuwe versie van dit spel voor een home-console te maken. De lat ligt hoogt dus het kost Nintendo altijd jaren een nieuwe versie te maken, en vergeet niet dat Twilight Princess eigenlijk voor de GameCube is gemaakt en dat een echte ‘Wii Zelda’ nog moet komen.

    Burner

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bou

    Nintendo is aangeklaagt!
    door interlink, want die zeggen dat zij het patent hebben op de software die in de wiimote zit :S het ‘Trigger Operated Electronic Device’. En zij hadden het eerder dus schond nintendo volgens hun de patent rechten,..
    waarom dan nu? en niet een jaar geleden toen de wiimote werd gerevealed vraag ik me dan af,..

      /   Beantwoorden  / 
  3. Avator

    Nintendo heeft dit al eerder bevestigd.

      /   Beantwoorden  / 
  4. The Dude

    On-topic blijven mensen! Lijkt mij ook logisch hoor, er gaat zoveel tijd in zitten. Een échte Wii-Zelda wordt een killer spel, ik kan niet wachten!

      /   Beantwoorden  / 
  5. MetroidPrime

    Ze doen dat nu omdat Nintendo de Wii al op de markt heeft en het dus niet kan veroorloven om deze rechtszaak te verliezen. Nintendo zou dan moeten schikken om te voorkomen dat ze zouden moeten stoppen met de verkoop van de Wii controllers. Je kunt je wel voorstellen wat een ramp dat voor Nintendo zou zijn, juist één van de dingen die de nieuwe console uniek maakt, mogen ze niet meer verkopen. Interlink rekent daar op en verwacht dat Nintendo zal schikken voor een fors geldbedrag en een licentie neemt op de technologie.

    Tenminste, dat is wat Interlink hoopt.

    Het patent van Interlink draait rond een apparaat waarmee je op een scherm kan richten, waar ook een trigger aan de onderkant zit. Ze zijn alleen vergeten dat Nintendo de uitvinder is van dat idee: de Zapper valt duidelijk ook onder het patent van Interlink. De mogelijkheid dat Nintendo het patent aanvecht en ongeldig kan laten verklaren is zeer reëel. Nintendo zou dan weer Interlink kunnen aanklagen en een zeer hoge schadevergoeding kunnen vragen.

    Dan is er nog een probleem voor Interlink, het bedrijf is maar $36 miljoen waard. Dat is peanuts voor een bedrijf als Nintendo. Een eventuele schikking zou Nintendo bijna evenveel geld kosten als een vijandelijke overname van Interlink met alle gevolgen van dien voor Interlink.

    Interlink heeft waarschijnlijk alleen maar geldtekens gezien en niet gerealiseerd hoe weinig kans van slagen ze hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  6. linkster

    metroid jij hebt verstand van zaken joh!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.