IGN Harvest Moon DS review


De gezaghebbende gamesite IGN heeft haar Harvest Moon DS recensie online geplaatst. Helaas is recensent Mark Bozon niet onverdeeld positief over dit spel (waar door veel bezoekers van games.blog reikhalzend naar wordt uitgekeken). Want hoewel alles opzich heel degelijk in elkaar zit, komen veel dingen hem erg bekend voor…
"Het grootste gedeelte van het spel speelt zich alleen maar af op het bovenste scherm, en heel veel onderdelen lijken rechtstreeks overgenomen uit de wereld van Friends of Mineral Town. Want hoewel dit spel zich zogenaamd afspeelt in een ander dorpje zijn veel personage op mysterieuze wijze toch weer gewoon aanwezig. Maar dan nog, Harvest Moon DS is natuurlijk nog net zo’n degelijke boerderij-simulatie als altijd. Alleen omdat er bijna niks met het touchscreen gedaan wordt en de graphics nog steeds op GBA-niveau zitten maakt het nog niet meteen tot een totale mislukking. Diehard fans zullen dit nieuwe spel waarschijnlijk toch weer willen kopen om weer een paar weken zoet te zijn, Harvest Moon staat nog steeds garant voor eindeloos lang speelplezier. Maar het blijft jammer dat er geen mooiere graphics en leukere touchscreen controls zijn toegevoegd. Mensen die al langer bekend zijn met de serie zullen nu toch het gevoel krijgen dat ze hun zuurverdiende geld hebben uitgegeven aan een spel dat, in de kern, bijna precies hetzelfde aanvoelt als een drie jaar oud GBA-spel."

Eindcijfer: 6,0

Bron: IGN

Zie ook:
- Harvest Moon DS gameplay trailer
- Drie Harvest Moon DS filmpjes
- Harvest Moon Heroes aangekondigd voor Wii
- IGN nog niet enthousiast over Rune Factory

Lees ook:Drie Harvest Moon DS filmpjes
Lees ook:Vier nieuwe screenshots van het spel dat niet Harvest Moon Heroes heet
Lees ook:Harvest Moon Wii plaatjes
Lees ook:De nieuwe Harvest Moon lijkt op Minecraft
Lees ook:Harvest Moon DS gameplay trailer

5 reacties op “IGN Harvest Moon DS review

  1. Poeh

    Dat is jammer, je zou toch enigszins verwachten dat de makers toch iets met het touchscreen zouden doen om het spel iets extra’s te geven. ik vond Harvest Moon op de GBA best aardig. Wel vond ik de timemanagement toen al wat aan de strakke kant.

      /   Beantwoorden  / 
  2. denise

    ik vind harvest moon op de gba aardig tegenvallen maar dat kwam omdat ik de besturing van de gba helemaal niet meer in de hand heb en het daarom ook rot speeld op de ds …

      /   Beantwoorden  / 
  3. mensje

    Ik heb Harvest moon voor de gba en ik vind hem GEWELDIG!
    Ik ga de ds versie ondanks dit cijfer gwoon kopen!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rens

    Precies mensje, groot gelijk! Hopenlijk is deze iets (lees: heel heel klein beetje) makkelijker wordt en met 3 opslagfiles!

      /   Beantwoorden  / 
  5. remkje

    HEBBE HEBBE HEBBE!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.