Nieuwe Mario Hoops 3 on 3 screenshots + filmpje

Meestal klopt Nintendo, als ze één van hun bekende franchises willen uitbesteden, zelf aan bij een third party ontwikkelaar. Maar bij Mario Hoops 3 on 3 is het andersom gegaan. Bij het zien van de DS hardware (dit spel is al vrij lang in ontwikkeling. Kort na de onthulling van de DS verscheen de eerste screenshot al online) kreeg uitgerekend RPG-specialist Square-Enix een visioen over hoe fantastisch basketbal op een console met twee schermpjes en een stylus zou kunnen werken. Ze gingen met hun idee naar Nintendo, waar men meteen enthousiast was, en de rest is geschiedenis. Wel, eigenlijk nog niet. Maar over een paar maanden zal de rest geschiedenis zijn.
Het spel ziet er misschien nog wel leuker uit als Nintendo’s eigen Mario sportgames. De grote rol voor de muntjes, de klassieke Mario items die verstopt zitten in ouderwetse itemblokken… alles klopt gewoon op een manier zoals het sinds het oorspronkelijke Mario Kart niet meer heeft geklopt.

Daarnaast is het ook behoorlijk uniek dat vrijwel het hele spel met de stylus bestuurd kan worden. Dribbelen, passen, schieten… alles verloopt via tikjes en vegen die je maakt op het touchscreen. Het ziet er naar uit dat Mario Hoops interessanter en innovatiever van de DS gebruikt maakt dan het gros van de andere titels die erop verschijnen. Geen gimmicks die bovenop bestaande gameplay worden geplakt, maar een compleet spel gebouwd rondom een unieke hands-on besturing. Hulde!

Ik zou ook nog kunnen vertellen dat Square-Enix de beperkte hardware van de DS optimaal weet te benutten. Maar met één blik op de screenshots is dat eigenlijk voor iedereen al wel duidelijk. Het is één van de mooiste 3D spellen die ik er ooit op heb zien draaien.









Bron: Jeux-France

Zie ook:
- Reggie for president!
- Nieuwe Yoshi’s Island 2 video
- Eerste Raid Over The River screenshot
- Zelda Phantom Hourglass multiplayer filmpje

Lees ook:Eerste screenshots Dragon Quest V remake
Lees ook:Nieuwe It’s a Wonderful World trailer
Lees ook:Final Fantasy IV DS remake trailer
Lees ook:Twee Final Fantasy XII: Revenant Wings trailers
Lees ook:Square-Enix gaat ons leren programmeren

2 reacties op “Nieuwe Mario Hoops 3 on 3 screenshots + filmpje

  1. Erwin

    ok, ziet er leuk uit, maar ik hou echt niet van dit soort spelletjes. en dit is trouwens een dubbel post, hij staat er 2x in!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gameking

    Deze game lijkt me erg leuk. en als hij uitkomt ga ik hem zeker halen. vooral de besturing lijkt me cool.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.