Nieuwe DS met touchscreen voor twee vingers?


Je kijkt op dit moment naar een apparaat waar Nintendo op 19 juli 2005 patent op heeft aangevraagd. Zoals je ziet lijkt het op een DS, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen.
Het belangrijkste verschil is dat het touchscreen op dit apparaat gemaakt is om minimaal twee aanrakingen tegelijkertijd te registreren. Zoals blijkt uit deze beschrijving:

"The present invention relates to a game apparatus utilizing touch panel and a storage medium storing a game program. More specifically, the present invention relates to a game apparatus utilizing touch panel that permits simultaneously detecting at least two pointing positions, and a storage medium storing a game program to be utilized therefore."

Nintendo heeft een hele reeks tekeningen bijgevoegd waarop te zien valt hoe je met twee vingers een Arwing ruimteschip zou kunnen besturen.







Het vreemde aan dit alles is uiteraard dat Nintendo nog maar net de DS Lite heeft aangekondigd, terwijl men blijkbaar al veel langer bezig was aan deze opvolger met spannende nieuwe mogelijkheden. De kans bestaat heel goed dat dit een ongebruikt prototype is, of misschien iets waar Nintendo pas later op terug wil komen, maar nu toch alvast voor de zekerheid patent op heeft aangevraagd.

Wat ook onmiddellijk opvalt is het afwijkende design van deze DS, die uiterlijk in ieder geval weinig te maken heeft met het huidige model en de Lite. Merk ook op dat de X & Y knoppen blijkbaar zijn komen te vervallen.

Wat dit is en of het ooit in de winkels komt te liggen daar kan op dit moment nog niemand iets zinnigs over zeggen. Het enige dat ik er zelf nog aan toe wil voegen, is dat deze manier van Arwing besturen er in ieder geval fantastisch en heel natuurlijk uitziet. Meerdere aanrakingen tegelijk registreren is in mijn ogen de logische volgende stap voor de DS. Het opent wederom een hele wereld aan nieuwe mogelijkheden.

Bron: DS Advanced
En ook: Het uitgebreide patent

Zie ook:
- Zes New Super Mario Bros Screenshots
- Wordt PS2 Sony’s "Revolution Killer"?
- Animal Crossing dagboek met illustraties
- Zo ziet het doosje van de DS Lite eruit

Lees ook:Nintendo onthult de DS Lite
Lees ook:Nintendo Switch patentaanvraag: touchscreen, IR-sensor, extra JoyCons, VR-bril
Lees ook:DS Lite “binnenkort” in Frankrijk
Lees ook:Escape Plan is een zwartgallig puzzelspel voor de PlayStation Vita
Lees ook:DS Lite verschijnt één week voor New Super Mario Bros

6 reacties op “Nieuwe DS met touchscreen voor twee vingers?

  1. mumu

    Ik kan me een e-mail herinneren op IGN waarbij gevraagd werd of het touchscreen meerdere aanrakingen tegelijk zou kunnen registreren. Dn de uitleg van Craig Harris (?) was (en die klopt, ik heb het geprobeerd^^) dat het punt in het midden van de 2 aanrakingen als drukpunt wordt gezien door de DS.

    Maar hoe zit het met zweetvingers? :)

    En waar blijft gta ds? ^^

      /   Beantwoorden  / 
  2. Raskill

    Wow, dus er komen 3 DS’s uit? Dit vind ik wel een stoer ding maar denk eigenlijk dat dit ding voorlopig niet uit komt, als ie echt is dan horen we er op de E3 wel meer over!

      /   Beantwoorden  / 
  3. kriz

    ik denk eerder dat of dit weer een nieuwe gba is of zowiezo niet het eindconcept, aangezien er alleen een a en b knop op zit (en geen x en y) en ff serieus, deze versie ziet er echt niet uit. Het lijkt meer op een gba sp met de knoppen naar de zijkanten geschoven en er tussen een scherm geplakt, maarja… dat is alleen mijn mening

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Ik denk dat dit echt een basis-ontwerp is. Niet iets dat ze in deze vorm in de winkels zouden leggen. Waarschijnlijk wilden ze gewoon hun idee beschermen en voorkomen dat iemand anders het plan op zou vatten om een handheld uit te brengen met een touchscreen dat je op meerdere plaatsen aan kunt raken.

    Als ze daadwerkelijk zelf zo’n handheld willen produceren zal het denk ik pas over een paar jaar zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ze al zo snel een echte opvolger van de DS uit willen brengen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Alex

    Mijn touchscreen reageert totaal niet meer. Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen, het is niet beschadigd, plots werkte het gewoon iet meer. Knap vervelend

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Dat klinkt gewoon als een defect. :( Niet iets dat je zelf kunt oplossen. Mijn advies is om Nintendo’s technische dienst te bellen. Ik heb daar altijd hele positieve ervaringen mee gehad. Heel snel en heel correct. Waarschijnlijk repareren ze je DS of ze sturen je een nieuwe op.

    Succes! Ik hoop dat het je lukt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.