The Lost Bear: 2D platformer in een virtuele bioscoopzaal

Kijken op YouTube
Kijk nou, een 2D platformspel dat exclusief verschijnt voor PlayStation VR. Dat klinkt als een overbodige toevoeging, maar de makers hopen dat hun virtuele omgeving de ervaring speciaal maakt. Je speelt The Lost Bear namelijk in een bioscoop die zicht aanpast aan het huidige level. Als je in het platformspel (plat geprojecteerd op een groot scherm) door een bos loopt, dan verandert de bioscoopzaal dus ook in een bos.

Het wordt helemaal interessant als je 2D spelwereld ook nog kunt beïnvloeden vanuit de bioscoopzaal. Bijvoorbeeld door met een zaklamp op donkere levels te schijnen, of door aan tandwielen te draaien die effect hebben op machines in de spelwereld. Al die extra acties voer je uit met de bewegingssensoren in de DualShock 4, zodat je ondertussen ook het meisje kunt blijven besturen met de knoppen.

Dit kan natuurlijk op allerlei manieren tegenvallen, maar wat een ontzettend origineel idee.

The Lost Bear komt later deze maand uit voor PlayStation VR. Het bovenstaande filmpje focust op de extra VR-elementen. In het onderstaande tweede filmpje komt het platformspel zelf wat meer in beeld.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Super Rude Bear is tegelijk moeilijk en makkelijk
Lees ook:PlayStation TV komt in november, kost 100 euro
Lees ook:Bestond deze game maar echt: de Bear Grylls RPG
Lees ook:Media Molecule’s Dreams is een magisch 3D tekenprogramma
Lees ook:Trailer indiegame Four Sided Fantasy

Eén reactie op “The Lost Bear: 2D platformer in een virtuele bioscoopzaal

  1. Kikujiro

    Dit is wel heel gaaf! Stel je voor dat ook Nintendo zoiets zou doen met een nieuwe Mario… Jammer dat VR nog zo prijzig is en er nog niet heel veel spellen voor uitkomen. Dit zou ik wel kopen denk ik.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.