Opvolger Inchworm Animation heeft nog meer mogelijkheden

Kijken op YouTube
Ik had grote plannen met Inchworm Animation. Stop-motion animaties, gefilmde beelden van mijn kat overtrekken tot tekenfilms, korte animaties achter elkaar plakken om langere verhalen te vertellen… ik zag het al helemaal voor me.

Je raadt het al: uiteindelijk is er niet veel van terechtgekomen. Je kon al die dingen wel doen met Inchworm, maar het voelde een beetje zinloos om zoveel tijd te steken in een verouderde DSiWare-app. De animaties hadden een hele lage resolutie, en het was lastig om ze met andere mensen te delen.

Opvolger Butterfly heeft een iets hogere resolutie (het is eindelijk een volwaardige 3DS-app) en je kunt je creaties uploaden op een handige website. Zo wordt het al een stuk aantrekkelijker om mooie dingen te maken. Daarnaast kun je met Butterfly ook in stereoscopische 3D tekenen, en geluidseffecten toevoegen om echte tekenfilms te maken. Bekijk de trailer voor nog meer details. Die voorbeeldanimaties zien er goed uit.

In Amerika verschijnt Butterfly: Inchworm Animation II op 27 oktober. Nu maar hopen dat wij in Europa niet weer zo lang hoeven wachten.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Animatieprogramma Inchworm deze week naar de Nintendo eShop
Lees ook:Zelf animatiefilmpjes maken met Inchworm voor DSiWare
Lees ook:Over Butterfly Island
Lees ook:Nintendo lanceert deze week Miitomo en My Nintendo
Lees ook:Bekijk IDEO Labs’ verbluffende 3D immersion technology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.