Axiom Verge lijkt op Metroid, komt naar PS4 & Vita

axiomverge
Al veel ontwikkelaars hebben zich de afgelopen 30 jaar laten inspireren door Nintendo’s Metroid, maar bij weinig spellen ligt de invloed er zo dik bovenop als bij Axiom Verge. Deze platformer speelt niet alleen als Metroid (lees: een grote aaneengesloten spelwereld waarin je steeds meer upgrades verzamelt), hij ziet er ook precies hetzelfde uit. Dezelfde buitenaardse architectuur, dezelfde blokkige retrographics, dezelfde spookachtige soundtrack… het is alsof Nintendo eindelijk weer een nieuwe 2D Metroid heeft aangekondigd. Best een knappe prestatie, als je bedenkt dat alles wat je deze trailer ziet en hoort is gemaakt door één man.

Sony was duidelijk ook onder de indruk, want ze hebben de exclusieve rechten gekocht om Axiom Verge volgend jaar uit te brengen voor PlayStation 4 en Vita.

En als je vindt dat deze trailer er af en toe vreemd uitziet: dat klopt. Axiom Verge heeft een mysterieuze feature waarbij je glitches in de spelwereld kunt gebruiken om geheime gebieden te vinden “buiten de normale gameplay”. Ik heb geen idee wat dat precies betekent, maar het klinkt erg intrigerend.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Een verlate launchtrailer voor Escape Plan op de Vita
Lees ook:Twee fanmade Metroid II remakes onderweg
Lees ook:Vreemde trailer voor een vreemd spel: Statik
Lees ook:Trailer: het gevoel van isolatie in Metroid: Other M
Lees ook:Gratis voorproefje van door fans gemaakte Metroid 2-remake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.