De gamecube is nog niet dood, Chibi Robo komt ook nog!

Chibi Robo is een piepklein robotje. Hij woont bij een gezin dat hem heeft aangeschaft als huidhoudrobot. En zo kan het gebeuren dat je een groot deel van het spel bezig bent met schoonmaken en rotzooi opruimen. Dat klinkt saai, maar als je maar een paar centimeter hoog bent vormt zelfs een propje papier al een flinke uitdaging. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat er allemaal moet gebeuren voordat je bovenop een hoge kast kunt gaan schoonmaken. Dat zal zo te zien de grootste uitdaging van het spel worden. Manieren verzinnen om je door het huis en de omliggende tuin heen te verplaatsen.
Tel daarbij op dat de verschillende leden van het gezin allemaal zo hun eigen problemen hebben (de dochter denkt bijvoorbeeld dat ze een kikker is), waar jij ze mee moet helpen. Tel er ook nog bij op dat ‘s nachts al het speelgoed tot leven komt (niet alleen van de dochter, ook de vader speelt nog met actiefiguren, en de hondenspeeltjes komen ook in actie), wat ongetwijfeld ook voor allerlei bizarre situaties gaat zorgen. En tel er tenslotte nog bij op dat je jezelf regelmatig moet opladen met de gigantische stekker die aan je rug hangt, dan hebben we alles bij elkaar een heel uniek spel.

Bij veel Gamecube-bezitters leeft het beeld dat Zelda: Twilight Princess het laatste interessante spel zal zijn dat voor hun spelcomputer verschijnt. In mijn bescheiden mening zien ze dan toch Chibi Robo een beetje over het hoofd. Dit spel ziet er echt heel interessant uit… vond blijkbaar ook Nintendo. Want toen de oorspronkelijke uitgever Bandai de stekker uit het project trok, is Nintendo zich er tegenaan gaan bemoeien. En een paar onderhandelingen later verschijnt Chibi Robo nu dus officieel onder de Nintendo-vlag. Chibi zal zich ongetwijfeld prima thuis voelen tussen de andere merkwaardige figuren uit de Nintendo stal.

Eerst zou het alleen in Japan verschijnen. Toen werd er ineens een Amerikaanse releasedatum bekend gemaakt. En even later hoefden we die zelfs niet meer te importeren, toen bekend werd dat Chibi Robo ook gewoon in Europa verschijnt. Voorlopig staat het spel hier gepland voor “eerste kwartaal 2006″. De komende tijd horen we ongetwijfeld nog een exacte datum.

Lees ook:Chibi-Robo naar de 3DS met een fotografiespel
Lees ook:Allemaal Chibi Robo filmpjes
Lees ook:Europese releasedatum Chibi Robo!!!!!!
Lees ook:Trailer: Chibi-Robo Photo Finder voor de 3DS
Lees ook:Amerikaanse boxart Chibi Robo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.