Monopoly krijgt een officiële Zelda-editie

monopoly0
Het is de officiële Legend of Zelda-editie van Monopoly. Voorlopig alleen verkrijgbaar in Amerika, maar dit soort licentiespul belandt uiteindelijk meestal ook wel in Europa.

De spelregels zijn precies hetzelfde als bij gewone Monopoly, alleen staat alles in deze editie in het teken van Zelda. De straatnamen zijn beroemde locaties in Hyrule, spelers lopen over het bord met ocarina’s en boemerangs, kanskaarten heten schatkisten en in plaats van hotels bouw je Deku Trees. Betalen doe je uiteraard met rupees, al zien die er helaas uit als gewoon papiergeld. (Ik snap dat plastic muntjes niet echt praktisch zijn, maar het was in dit geval wel heel toepasselijk geweest).

Monopoly is volgens kenners een van de slechtste bordspellen ooit gemaakt, maar als je je dan toch een hele avond moet vervelen maakt deze Zelda-editie de pijn in ieder geval iets dragelijker. Die pionnen zien er echt goed uit!


monopoly1

monopoly2
Klik voor groot en probeer alle locaties te herkennen.

monopoly3

[g.forum]

Lees ook:Een Zelda avontuur in Minecraft
Lees ook:Allerlaatste Dark Souls 3 DLC aangekondigd: The Ringed City
Lees ook:Excitetruck Finland trailer
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 327
Lees ook:Zelda retrospective deel 6: Zelda tijdlijn

3 reacties op “Monopoly krijgt een officiële Zelda-editie

  1. Kikujiro

    Toen ik dit nieuws voor het eerst las, wist ik gewoon dat je hier iets over zou gaan schrijven. Voor mij persoonlijk heeft deze versie een hoog “dit moet ik hebben!” gehalte. Ik heb hééél lang geleden, toen ik nog studeerde, de eerst Start Wars Monopoly gekocht. Nog steeds de trots van mijn bordspellen collectie (ik heb zelfs alle kaartjes laten plastificeren). Als deze niet te duur is, koop ik er misschien wel één. Ik vind het wel jammer dat ze als pionnen niet gewoon karakters uit de serie hebben gebruikt, zoals Zelda, Link, Ganondorf, etc. Nu is het wachten op de Super. Mario Bros. versie!

      /   Beantwoorden  / 
  2. micha

    Zo’n grote misser dat ze sommige vakjes origineel hebben gelaten (parkeren, gevangenis, ga naar de gevangenis en start)
    parkeren:?
    gevangenis: gerudo fortress
    ga naar: een gerudo
    start: file select scherm
    bijvoorbeeld

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Ik zag op de website van de fabrikant dat er inderdaad allerlei verschillende themaversies van bestaan. Van The Big Bang Theory tot My Little Pony. Die Star Wars-versie verbaast me dus niets. ;)

    Ik vind deze pionnen juist wel leuk. Net iets creatiever dan gewoon de bekende poppetjes en het past ook goed bij de officiële Monopoly-pionnen die ook allemaal willekeurige voorwerpen zijn.

    @micha: dat was ook het eerste dat mij opviel. Het zal wel zijn om te laten zien dat het een officieel Monopoly-spel is en geen goedkope namaak. Een soort seal of quality vermoed ik.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.