Seinfeld’s appartement nagebouwd voor Oculus Rift

seinfeldoculusrift
Ik weet niet wat ik leuker vind: die remake van Legend of Zelda of deze digitale versie van Jerry’s appartement uit de serie Seinfeld. Inderdaad ja: iemand heeft het decor van de beroemde sitcom nagebouwd voor de Oculus Rift virtual reality-helm. Een spel kun je dit eigenlijk niet noemen, maar een filmpje waarin mijn twee grootste obsessies samenkomen kon ik gewoon niet niet posten.

Seinfeldfans hebben bovendien helemaal geen voorgeprogrammeerde puzzels nodig; die vermaken zich urenlang met het vinden van alle verwijzingen naar specifieke afleveringen (zoals een stapel cheques van 12 cent en een Pez Dispenser in Jerry’s slaapkamer). Het enige kleine minpunt in dit filmpje is de vierde muur die we in de serie nooit zagen (omdat daar het publiek zat). De programmeur heeft er een kale grijze muur van gemaakt waardoor het appartement net een gevangeniscel lijkt. Zou daar in een echt huis niet gewoon een raam zitten? Met uitzicht op de straat had de programmeur op die manier zelfs nóg meer verwijzingen in het spel kunnen verstoppen!

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Kijken: pilot-aflevering van de Penny Arcade reality show
Lees ook:Tom and Jerry, DS trailer
Lees ook:Fan movie: opgesloten in een Aperture Science-laboratorium
Lees ook:Umbrella Chronicles trailer, eindelijk buiten the mansion
Lees ook:Bekijk dit Mega Man-portret, het bestaat uit honderden screenshots

2 reacties op “Seinfeld’s appartement nagebouwd voor Oculus Rift

    1. Erik

      Wow, dat is best schokkend. Mij waren alleen de blauwe barkrukken opgevallen, maar bijna alles heeft gewoon een andere kleur. Bizar dat ik het nu pas zie. Misschien ben ik toch niet zo fanatieke fan als ik altijd dacht.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.