Ratchet & Clank krijgen een bioscoopfilm

ratchetandclank
Er komt een avondvullende speelfilm over de populaire spelserie Ratchet & Clank. Voordat je nu meteen begint te zuchten en te mopperen: ontwikkelaar Insomniac gaat deze film zelf produceren (met hulp van een professionele animatiestudio). Niet dat dat een garantie is voor succes, maar we hoeven nu in ieder geval niet bang te zijn voor acteurs in Lombax-kostuums of voor regisseurs die een onherkenbare “eigen interpretatie” van het verhaal verzinnen. Dit worden gewoon de Ratchet en Clank die je kent in een extra lange, extra mooie cutscene waarin hopelijk een leuk verhaal wordt verteld. In de eerste teaser trailer speelt Captain Qwark een grote rol, en ook dat lijkt mij een verstandige zet. In de spellen speelt Qwark een kleine bijrol, maar hij krijgt vaak wel de grappigste teksten.

Op spellen gebaseerde films hebben een slechte reputatie, maar ik denk dat Ratchet & Clank een redelijke kans heeft om in ieder geval niet zo verschrikkelijk te worden als de Super Mario Bros. Movie. Als Insomniac maar niet vergeet om het verhaal ook begrijpelijk te houden voor niet-gamers. (Zo vraag ik me af of buitenstaanders zouden begrijpen waarom de Groovitron Captain Qwark laat dansen).

Fans moeten nog wel even geduld hebben; Ratchet & Clank draait pas in 2015 in de bioscoop.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Lachen: Ratchet & Clank Future – Tools of Destruction
Lees ook:Vier spelers tegelijk op avontuur in Ratchet & Clank: All 4 One
Lees ook:Nog één laatste Ratchet & Clank voor de PS3
Lees ook:Ratchet & Clank Future screenshots
Lees ook:Trailer: Ratchet & Clank QForce

2 reacties op “Ratchet & Clank krijgen een bioscoopfilm

  1. G.Tom

    Ik ben blij dat Imsomniac ook een stevige vinger in de pap houdt bij dit project. Schijnbaar is de lead writer sterk betrokken bij dit project. Plus, Qwark klinkt nu al weer zoals van oudsher de idioot waar we allemaal van houden. Ik kan niet wachten!

    Overigens, Erik, dit is niet de enigste film van Sony’s IP. Er komt ook een film van Heavenly Sword aan. Deze gaat echter meteen naar de DVD en zal niet inde bios verschijnen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Randolph

    Oh dit wordt wel een hit hoor, echte familie film! De games hadden altijd al geweldige humor en verhaallijnen, potentie genoeg, ik heb er alle vertrouwen in.
    .
    Ik heb eigenlijk altijd al het idee gehad dat ze graag een film wilden maken omdat er soms zoveel aandacht aan de cutscenes en characters was besteed, dat het al als een animatie overkwam.
    .
    Er mogen wel wat hints voor de long-time fans in zitten zoals de groovitron hoor, dat vind ik juist leuk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.