Kijk dit: de hoofdrolspelers van Community in een videogame


De Amerikaanse comedyserie Community doet vanavond “iets” met videogames. Voor de exacte details moet je morgenochtend maar even op watchseries.eu kijken braaf wachten tot Comedy Central de aflevering in Nederland uitzendt, maar het schijnt dat een oude zakenpartner van Pierce de zeven studenten gaat dwingen om een spel te spelen waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Of zoiets. De plot klinkt behoorlijk ingewikkeld, maar het fictieve spel ziet er verrassend goed uit. Er is zo te zien een werkend prototype gebouwd van een 16-bit retrogame met herkenbare sprites. Bekijk hieronder alvast een kort fragment. Annie wordt aangevallen door een hippie, Pierce begrijpt niet hoe het spel werkt, er zijn meerdere knipogen naar Mega Man en er wordt gespeeld op mysterieuze controllers met oranje springknoppen. (Bedoelt Jeff een Xbox 360-controller? Maar is die Y-knop niet meer geel dan oranje? Heeft er überhaupt ooit een controller bestaan met oranje knoppen? En zo ja… oh god, ik ben echt een nerd hè?)

Maar goed, Community dus. “Digital Estate Planning” wordt vast een grappige aflevering en ik hoop dat NBC de fictieve game later online zet als gratis flash-spelletje. Cool!


Kijken op YouTube

Bekijk alle Online Spelletjes

Lees ook:Real guitars are for old people (South Park Guitar Hero aflevering)
Lees ook:Jeff Minter’s Polybius naar PlayStation VR
Lees ook:Space Giraffe klaar voor alpha release
Lees ook:Minotaurussen op asteroïden in Jeff Minter’s nieuwe schietspel
Lees ook:Kom vanavond Mariokarten tegen de games.blog-community!

17 reacties op “Kijk dit: de hoofdrolspelers van Community in een videogame

  1. SISO

    Ik vind community wel grappig! En jij Erik? Of is dat een domme vraag -_-

      /   Beantwoorden  / 
  2. Randolph

    Community is een geniale serie, een van mijn favoriete comedies allertijden! Ik ga de afleveringen nu kijken, het zijn de laatste 3 van het seizoen, hopelijk krijgen ze wel weer verlenging!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Ik vind Community ook best grappig, maar mijn top 10 van favoriete comedies haalt hij niet. En volgens mij las ik laatst ergsns dat NBC nog 13 afleveringen heeft besteld en dat de serie daarna stopt. Nog een half seizoen dus.
    .
    “De enige controller die mij nu te binnen schiet met een oranje knop, is die van de Atari 2600.”
    .
    Whoa! Die heb ik inderdaad niet bewust meegemaakt, maar dat is inderdaad een oranje knop. Misschien kan Randolph ons later vandaag vertellen welke controller ze precies gebruikten. ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Randolph

      Er was geen zichtbare controller, ze speelden het met een keyboard op een computer dus tja :P

      En ja, ze zouden niet meer afleveringen krijgen, maar vorig seizoen waren ze ook al gecanceld, toch kwamen ze weer terug door acties van alle fans. (#sixseasonsandamovie)

        /   Beantwoorden  / 
  4. G.Tom

    Persoonlijk vond ik de aflevering waarin ze een Dungeons and Dragons groepje begonnen de beste, al is het maar vanwege Pierce’s arrogante smoelwerk.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Inno Vation

    Die doorgestreepte link gebruik ik toevallig ook om mijn favo nerdy-serie “The Big Bang Theory” te kijken. Zo heb ik de aflevering van morgenavond op Veronica al gezien.
    Na (de stem van) Leonard Nimoy van de vorige keer, komt deze keer een legende!
    .
    (spoiler)
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=wlrOKpQ6UBI

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Die heb ik ook gezien ja. Ik vond dit seizoen een beetje wisselvallig, maar dat was wel een gave aflevering. Erg leuke scene met die mystery guest ook. “But I don’t make mistakes!” “Are you saying I do?”

        /   Beantwoorden  / 
      1. Inno Vation

        “The Big Bang Theory” steekt nog steeds met kop en schouders boven een serie als “Two and a Half Men” uit. Sinds Charlie Sheen het veld moest ruimen, is de angel uit de show.
        .
        “You made an arithmetic mistake on page two. It was quite a boner.”

          /   Beantwoorden  / 
        1. Randolph

          Two and a half men heeft anders een vrij goed recent seizoen gehad. De show is niet meer zo als eerst, maar nog zeker zeer grappig. Big bang theory daarentegen wordt triester en triester, terwijl het de eerste seizoenen geweldig was. Ik denk dat ik two and a half men weer boven big bang theory zou zetten.

            /   Beantwoorden  / 
  6. SISO

    Okee, ik weet dat dit erg offtopic is(maar we zijn al offtopic hier; wat is de top tien komedies van Erik? :D

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Haha, is dat echt interessant om te weten? Ik heb er eigenlijk nog nooit zo diep over nagedacht. Eens even kijken… Seinfeld, Frasier, The Office, Big Bang Theory, Fawlty Towers, South Park, Futurama, The IT Crowd, Father Ted en Extras zijn 10 series die ik leuker vind dan Community. De volgorde mag je zelf bedenken. ;)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Inno Vation

        Best een interessant lijstje… Ik neig zelf meer naar de Britse dan de Amerikaanse komedies. Naast de The Big bang Theory en Fawlty Towers, heb ik nog: The Young Ones, Bottom, Blackadder (vanaf seizoen 2), Little Britain en Absolutely Fabulous. Als Amerikaanse komedies/series zijn dat: Comedy Central Roast, Tosh.0, Californication (toevallig allemaal op één zender) en Ren & Stimpy als cartoon. :D

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Blackadder! Ik wist dat ik iets vergeten was. Die verdient eigenlijk ook een plaatsje in de top 10. Verder ging ik er vanuit (waarom weet ik ook niet) dat we het alleen over sitcoms hadden. Little Britain is ook briljant, maar meer een sketchshow.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Randolph

            Community is echt uniek. Is geen sitcom te noemen. En mag ik vragen wat er zo leuk is aan Seinfield? persoonlijk vind ik het verschrikkelijk… En ik kijk enorm veel series, binnenkort begin ik mijn eigen website over series, ik weet er veel van (niet om arrogant over te komen of zo :P ) en ik vind seinfield gewoon rampzalig. Het kan liggen aan de tijdsperioode, ik ben van 1991, maar seinfield, nee. Verschrikkelijke show.

              /  
          2. Erik

            Het zal misschien inderdaad een generatie dingetje zijn. Televisie veroudert snel en ik kan me voorstellen dat vooral de eerste 3 seizoenen anno 2012 een beetje traag overkomen. (Comedy Central is momenteel bezig met seizoen 3, dus als je ervaringen daarop zijn gebaseerd zou ik vooral blijven kijken. ;) In seizoen 4 komen de eerste écht klassieke afleveringen voorbij zoals The Bubble Boy en The Contest).
            .
            Wat ik zo goed vind aan Seinfeld zijn in de eerste plaats de ingenieuze scripts. Die bevatten vaak 3 of 4 verschillende verhaallijnen die elkaar op verschillende momenten kruisen. Dingen gebeurden nooit zomaar, maar altijd omdat een ander personage iets stoms had gedaan.
            .
            Het was destijds ook de enige serie die ik kende die niet zo verschrikkelijk braaf was. Afleveringen hadden zelden een happy end, belangrijke personages gingen soms zomaar dood en Jerry en zijn vrienden hebben in de loop van de serie ontelbaar veel slachtoffers gemaakt. De humor is vaak behoorlijk duister en er was nooit een “wijze les” zoals in veel andere jaren ’90 komedies.
            .
            Daarnaast is het personage George Costanza (gebaseerd op medebedenker van de serie Larry David) een heerlijke neuroot waar veel mensen iets van zichzelf in herkennen. Het is gewoon fantastisch om hem gefrustreerd te zien raken over de onbenulligste voorvallen. Jerry, Elaine en Kramer hebben ook altijd leuke verhaallijnen, maar George is voor mij de echte hoofdrolspeler.

              /  
  7. Naam

    @Randolph: ik dacht er hetzelfde over als jij, ben ook van hetzelfde jaar, maar sinds ze het tussen 11 en 12 op CC uitzenden keek ik er een paar keer uit verveling naar en ben het toch wel gaan waarderen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.