Kotaku gaat Game Center CX vertalen en uitzenden


Wat gaaf! Gamingblog Kotaku gaat oude afleveringen van Game Center CX uitzenden op haar site. Vanaf volgende week donderdag kan de rest van de wereld eindelijk meekijken hoe “retro game master” Arino zich iedere week door een 8- of 16-bit klassieker probeert te worstelen. Stiekem is Arino helemaal geen goede gamer, wat zorgt voor heel wat herkenbare frustratie. In Japan is Game Center CX al jaren een fenomeen. Ontwikkelaar Namco-Bandai heeft zelfs twee Nintendo DS-spellen over de show gemaakt (compilaties van fictieve retrogames) die allebei nooit in Europa zijn verschenen.

Kotaku heeft voorlopig alleen de rechten voor het eerste seizoen gekocht, maar als dat een succes is volgen er meer. Japan zit inmiddels al in seizoen vijftien, dus we kunnen nog even vooruit. Eén nadeel: omdat Amerikanen nu eenmaal een hekel hebben aan ondertitels worden de afleveringen op Kotaku nagesynchroniseerd in het Engels. Hm. Ik heb nog nooit gehoord van een goede nasynchronisatie, dus laten we dan maar hopen dat deze zó slecht is dat het weer grappig wordt. Tell Sell-stijl! (En als we toch bezig zijn, laten we dan ook hopen dat de filmpjes niet verstopt worden achter één van die vervelende “THIS CONTENT NOT AVAILABLE IN YOUR REGION”-filters).


Kijken op YouTube (Part 2, Part 3)

[g.forum]

Lees ook:NES Remix in Japanse gameshow Game Center CX
Lees ook:Er komt nog meer Game Center CX
Lees ook:Arino doet Super Mario Kart
Lees ook:Alle games magazines in Game Center CX worden meevertaald
Lees ook:De spellen in Retro Game Challenge (video’s)

8 reacties op “Kotaku gaat Game Center CX vertalen en uitzenden

  1. Berend Jan

    Goed dat je het noemt ik moet van die eerste reatro game challenge nog een opdracht in de RPG spelen. Die opdracht is voor mij erg naar ik haat JRPG’s

      /   Beantwoorden  / 
  2. moot

    Is weg gehaald vanwege rechtsclaim van Blip.tv
    Wat hebben zij hier mee te maken?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Vreemd inderdaad… misschien hosten zij straks de filmpjes via Kotaku? Het filmpje dat ik had geëmbed was al een paar maanden oud. Typisch dat hij uitgerekend nu wordt verwijderd.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Inno Vation

    De eerste aflevering van Retrogame Master staat al op Kotaku, waarbij de voice-over wordt nagesynchroniseerd en Shinya Arino ondertitelling krijgt.
    Maar…
    .
    “Licensing prevents the show from being seen outside of North America.”
    .
    http://kotaku.com/5814938/episode-1-ninja-gaiden

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Irritant he? Ik was er al bang voor dat dit zou gebeuren, maar ik hoopte tegen beter weten in dat Kotaku iets zou regelen voor hun internationale lezers. Na iedere uitzending duiken er wel steeds streaming video’s op van de ondertitelde afleveringen, maar ik weet niet of ik daarnaar mag linken. Ik heb geen zin in boze mails van Japanse televisiestations. ;)

        /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Mja, het is een beetje een grijs gebied. Linken naar een illegale stream is niet hetzelfde als die stream zelf aanbieden enzo. Maar ik heb gewoon geen zin in gezeur.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.