De toekomst van videogames volgens Epic


Epic Games heeft de nieuwste versie van hun Unreal Engine gedemonstreerd. Je Xbox 360 en PlayStation 3 kunnen dit niet aan, maar deze engine is dan ook bedoeld voor de volgende generatie spelcomputers. Althans, dat hoopt Epic. Op de presentatie van deze nieuwe middleware vertelde Mark Rein dat dit is waar Sony en Microsoft volgens hem naar zouden moeten streven. Als de PlayStation 4 en de Xbox 720 dit niet aankunnen optimaliseert hij Unreal liever voor de iPad. (“If the next game consoles can’t do this, well, Apple increased [the graphics processing power of] their iPad by nine times today”). Wat je hieronder ziet is dus:

  • Geen nieuw spel.
  • Niet gebaseerd op bestaande specificaties.
  • Eigenlijk vooral wishful thinking.

Als Mark Rein gelijk krijgt biedt de toekomst dus vooral meer van hetzelfde. De filters, de shaders en de reflecties zijn allemaal weer een stuk mooier dan we gewend zijn, maar het fictieve spel is wel erg voorspelbaar. Als Epic dit had vormgegeven als een (first of third person) speelbaar gevecht was ik misschien onder de indruk geweest, maar nu is het gewoon een knap uitgevoerde cutscene. Leuk dat het kan, maar ik zie Sony en Microsoft in de toekomst liever een einde maken aan deuren die niet opengaan, koffiekopjes die explosies overleven en etalageruiten die alleen als texture op de muur zijn geplakt.

[g.forum]

Lees ook:De toekomst is Unreal
Lees ook:Bedankt Epic voor die 512MB RAM geheugen in de Xbox360
Lees ook:Een blik op de toekomst met Unreal Engine 4
Lees ook:Neem het op tegen de makers van Gears of War
Lees ook:Forten bouwen en verdedigen in Epic’s eerste UE4-spel

5 reacties op “De toekomst van videogames volgens Epic

  1. Nedgame

    Beste beheerder,

    Wij hebben nog een mooie plek vrij op onze frontpage voor een link naar jullie site (rechtsonder) Nedgame heeft 120.000 bezoekers per maand en PR 4! Supergoed dus voor uw bekendheid en rangschikking in Google. Het enige wat we hier voor terugwensen is een kleine textlink op uw frontpage terug naar ons. Laat u het ons zsm weten er zijn nog slechts 3 plaatsen vrij! Zodra u onze link plaatst hier op deze site bij de links plaatsen wij een link terug!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    Tja mooi hoor. Maar het blijft een grauwe breedgeschouderde man die badass dingen doet. Dat heb ik persoonlijk wel gehad. Ik zie liever lampen die uitgaan als ik er een kogel op schiet, deuren die vervormen, huizen die kapot gaan als er een raket op valt. En een wereld waarin de NPC’s “echt” leven.
    .
    .
    .
    Owja en ik wil graag een spel dat zich in de zon afspeelt :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wormpaul

    Ik zie liever dat ze wat gaan doen aan de animaties van de karakters, de interactie met de wereld blijft vaak nog zo slecht en knullig dat het soms zielig is om te zien.
    .
    Karakters die elkaar een hand geven maar eigenlijk tegen elkaar aan botsen, karakters die met rechte knieeen tegen een stoel aanlopen en zonder kick doorlopen, tegenstanders die een kogel koppen vliegen alle kanten op (Painkiller f.e.) maar als “held” van `t spel voel je niks als je geraakt wordt…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Erik

    @Berend Jan & @Wormpaul: precies! Ik zou geen moeite hebben met next generation spellen die er op het eerste gezicht niet mooier uitzien dan wat we nu spelen. Zet die extra rekenkracht liever in om alle problemen op te lossen die jullie aanstippen. Op dat terrein is meer te winnen dan met toevoegen van nóg meer polygonen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. simon

    gaap,.. ik vond het filmpje van alice in wonderland veel bijzonderder.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.