Super Mario schaakset


Super Mario schaakset. Oftewel: First 4 Figures laat Nintendo even zien hoe ze met gemak een miljoen exemplaren van dat Wii schaakspel hadden kunnen verkopen. De stukken zijn niet echt herkenbaar als schaakpionnen, al staat hun status (Knight, Pawn, Rook) wel op het voetstuk om je tijdens het spelen te helpen. De kwaliteit is ongetwijfeld erg goed, First 4 Figures heeft zich gespecialiseerd in (officieel gelicenseerde) standbeeldjes van videogame-personages. Rest ons eigenlijk alleen de vraag: waarom is Luigi de Koningin en Princess Peach alleen een Loper? (Met dank aan Kikujiro voor de tip!)

[games.blog forum]

Lees ook:Hebben, hebben, hebben: Link en Midna standbeeldje
Lees ook:Kijken: videogame-personages vallen New York aan
Lees ook:Super Paper Mario video review
Lees ook:Het vervolg op Red Steel dat niemand ooit zal spelen
Lees ook:Darth Vader sensor bar-houder voor de Wii

10 reacties op “Super Mario schaakset

  1. Kikujiro

    “Rest ons eigenlijk alleen de vraag waarom Luigi de Koningin is…”

    Luigi’s coming out misschien?

    Heb je Wii Chess eigenlijk ooit geprobeerd? Ik heb het spel vorig jaar december voor een tientje bij de Mediamarkt gekocht, in de hoop dat ik zo op een eenvoudige manier schaak zou leren (dat was trouwens mijn laatste Wii software aankoop), echter na een paar potjes werd het al gauw saai. Net wat je zegt, ze hadden een Mario Chess moeten maken, me mooie animaties en zo…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Linkster/G.Tom

      effe offtopic, wie kijkt er nog meer youtube poop? sommige zijn hilarisch, andere… nou ja, “poop”. die van walrusguy zijn overigens ERG goed.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Ik had er meer voor betaald maar was er ook snel op uitgekeken. Een gortdroog schaakspel zonder enige charme. En een goede tutorial zat er ook al niet in. Allemaal erg teleurstellend. Volgens mij is hij in Amerika later nog uitgekomen als WiiWare-titel.
    .
    Ahem:
    .
    “Te koop aangeboden TEAB: Nintendo schaakspel voor de Wii. Hyperrealistische schaaksimulator gebaseerd op de prijswinnende ‘Loop Express’ schaakcomputer (derde prijs op het World Computer Chess Championship in 2007). ZGAN! Bijna niet gebruikt!”

      /   Beantwoorden  / 
    1. piratus

      ik bied 5 cent !

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kars

        oew, oew, 6! kan ik het overschrijven?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Sorry, dat vind ik niet echt een ‘aannemelijk bod’. Ik wil op z’n minst de verzendkosten eruit halen. Ga er geen geld op toeleggen. ;)

            /   Beantwoorden  / 
  3. Linkster/G.Tom

    waar kan je deze schaakset kopen? ik spaar namelijk schaaksets, en deze MOET ik hebben. ik heb ook stenen van die eerste harry potter film bijvoorbeeld.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Erik

    Oeps, ik was helemaal vergeten een link naar de bestelsite in te voegen. Nu gefixt. Klik op ‘First 4 Figures’ om naar de bestelsite te gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Linkster/G.Tom

    dankjewel!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.