De grote horizontal-scrolling shoot’em up screensaver


Weet u nog, screensavers? Heel lang geleden, toen computers nog werden aangedreven door een hamster in een looprad, was het noodzakelijk dat er altijd iets bewoog op het beeldscherm. Anders viel de hamster in slaap van verveling.

Tegenwoordig, met de nieuwste computers, is dat niet meer nodig omdat de Dual-Core hamsters elkaar gezelschap houden. De enige reden om deze screensaver nu nog te installeren is dat u een groot fan bent van horizontal-scrolling shoot'em ups. Ah, shoot'em ups, nog zo'n relikwie uit het verleden. De Vic-Viper, de R-Type… vroeger vlogen ze uit om het heelal te redden, nu mogen ze alleen uw beeldscherm nog beschermen. Wij werden een beetje nerveus van het gebruikte lettertype, maar die lange optocht van jeugdherinneren maakte een hoop goed.

Download de Horizontal Shooter Parade, via insert credit

Lees ook:Nieuwe horizontal scrolling shoot ‘em up voor de PSP: The Flying Hamster
Lees ook:R-Type Dimensions verandert het perspectief (een klein beetje)
Lees ook:In Japan maakt Nintendo bullet hell shooters voor DSiWare
Lees ook:Trailers: The Monkey King – horizontal scrolling shoot ‘em up voor Wii
Lees ook:Kijken! Trailer! Blast Works! Shoot’em up! Horizontal scrolling!

3 reacties op “De grote horizontal-scrolling shoot’em up screensaver

  1. Luie Wolf

    Ik wordt altijd bloednerveus van screensavers. Tegenwoordig doe ik er niet meer aan, dan staat je computer weer te renderen voor een scene en springt dat beeld op screensaver, doodsbang dat de hele boel weer crashed.

    Om nog even terug te gaan naar mijn post van gister, heb je dat artikel over R-Type nu al gelezen? Ben benieuwd wat jij als scrolling shooter fan hiervan denkt en of je het er zelf al eens in had gezien! (Check link onderaan mario kart boxart post)

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Haha, ik heb hem net even bekeken en moest er smakelijk om lachen. Bij de level 2 eindbaas zou je inderdaad bijna gaan twijfelen of Irem er niet toch een paar verborgen boodschappen in heeft gestopt. ;) En ook hoe de schrijver er een punt van maakt dat je gedwongen wordt om het level alsmaar dieper te penetreren was erg goed gevonden.

    Veelbelovende site trouwens, ik hem hem gebookmarked. :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kars

    Alles is zoveel duidelijker als je het verwoord met hamsters;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.