Bewegend beeld van pixelplatformer Mutant Mudds (3DSWare)


Gameplayfilmpje van Mutant Mudds. Je weet wel: dat 3DSWare spel met ouderwetse pixelgraphics. Ik hoop dat je houdt van simpele platformspellen, want meer ‘back to basic’ dan Mutant Mudds kan bijna niet. Afgezien van de voorgrond/achtergrond-gimmick doet hoofdrolspeler Max werkelijk niets origineels. Hij schiet op simpele vijanden en verzamelt onderweg heel veel muntjes. Meer is het niet. Het verspringen tussen de voor- en achtergrond ziet er leuk uit, maar vervolgens doet hij op de achtergrond meer van hetzelfde: schieten en muntjes verzamelen.

Gelukkig voor ontwikkelaar Renegade Kid ben ik al mijn hele leven gek op simpele platformspellen. Eén koper hebben ze dus sowieso. Het retro-stijltje ziet er fantastisch uit en als de latere levels iets uitdagender worden is Mutant Mudds vast wel goed voor een paar avonden ouderwets platformplezier. Verwacht dit spel eind 2011 in de eShop.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Heel veel muntjes verzamelen in nieuwe trailer Mutant Mudds
Lees ook:3DS retroplatformer Mutant Mudds eindelijk naar Europa
Lees ook:3DS-spelletje Mutant Mudds komt naar de pc
Lees ook:Mutant Mudds voor de 3DS moeilijker dan verwacht
Lees ook:Mutant Mudds: pixels, sprites en 16-bit graphics op de 3DS

4 reacties op “Bewegend beeld van pixelplatformer Mutant Mudds (3DSWare)

  1. Berend Jan

    Ik zie niets waar je echt een 3DS voor nodig hebt. Het lijkt mij een beetje op Wario World op de Virtual Boy.
    .
    Volgens mij heeft Nintendo de naam 3DSware laten vallen (nooit officieel aangekondigd) ze hebben het over Card software en geen card software. Tenminste zo staat het NU in het eShop kanaal.
    .
    Ik wil deze game best spelen heel graag zelfs maar ze zijn aan het uitzoeken hoeveel ze er voor moeten gaan vragen, en het zit tussen $10 en $6 in. Voor een game als dit vindt ik $/€10 teveel. Vooral als ik bedenk dat ik een retro spel (dat bijna hetzelfde doet) op android kan krijgen voor €0,- ik vindt de prijzen op de eShop gewoon te hoog.
    .
    gratis spelletje voor android ( https://market.android.com/details?id=com.meganoid.engine&feature=search_result ) en van dezelfde maker Jumpy ( https://market.android.com/details?id=com.jumpy.engine&feature=also_installed ) waar ik in de credits sta :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      De telefoonversies mogen dan goedkoper zijn, voor het voorrecht om knoppen te gebruiken betaal ik graag een paar euro extra. Maar je hebt wel gelijk… 10 euro zou aan de prijzige kant zijn voor een spel als dit. De helft lijkt me redelijker, maar we zullen zien.
      .
      En dat hele “ik zie niets waar je echt een 3DS voor nodig hebt”-argument… tja, daar hebben we het al vaker over gehad. Er bestaan volgens mij geen spellen waarvoor je per se 3D graphics NODIG hebt, maar het ziet er wel veel mooier uit. Dat is voor mij meerwaarde genoeg.
      .
      En hoe kom jij eigenlijk in de credits van een Android-spelletje terecht? Een geheime carrière als spelontwikkelaar waar je ons niets over hebt verteld? ;)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Berend Jan

        Ik zit in dezelfde Quake 3 Arena Clan als de game ontwikkelaar Orangepixel (hoi Pascal) en zijn vaste tester was even niet goed berijkbaar dus mocht ik het spel testen erg tof. Al was mijn imput niet van dermate dat hij er veel mee kon, en zijn vaste tester is zijn buurman (en een betere gamer dan ik) dus daar heb je meer aan en de communicatie is sneller :) ik heb wel de langste naam in de credits :)

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.