No More Heroes gebaseerd op bizarre western El Topo


In dit interview vertelt Suda51 dat zijn spel No More Heroes gedeeltelijk is gebaseerd op de film El Topo. Ik kende de film nog niet, maar na wat research begin ik Suda51's aparte gevoel voor stijl al wat beter te begrijpen. En inderdaad, ook in die film wordt hoofdrolspeler El Topo door een vrouw overgehaald om de vier beste schutters van het land te vermoorden en zo zelf de beste schutter te worden. Vervang "schutters" door "huurmoordenaars" en je hebt de plot van No More Heroes.

Maar de film wordt pas echt bizar als El Topo de vier excentrieke schutters tegenkomt. "Het eerste duel is met een blinde man die praat met de stem van een vrouw, gekleed is in alleen een string en die wordt bewaakt door een man zonder benen die bovenop een man zonder armen zit." De tweede schutter is een zigeuner die samen met zijn moeder op reis is en zijn kracht heeft verkregen door het bouwen van piramides uit tandenstokers.

De derde schutter blijkt een konijnenboerderij te bezitten en de vierde schutter heeft geen pistool maar een vlindernetje waarmee hij El Topo's kogels opvangt en naar hem teruggooit. (En dat is nog maar de eerste helft van de film, in de tweede helft trouwt El Topo met een dwerg en blijkt de priester zijn eigen zoon te zijn).

Ik kan nog steeds niet wachten op No More Heroes en een bezoekje aan de videotheek is nu dus ook onvermijdelijk geworden. Zoiets bizars wil ik niet missen.

O ja, het interview:

Bron: gametrailers

Zie ook:
- Plattegrond van Santa Destroy
- Zack & Wiki ziet er leuk uit!

Lees ook:Japanse No More Heroes trailer (langer dan 10 seconden!)
Lees ook:Ranko Tsukigime’s Longest Day van regisseur Goichi Suda
Lees ook:Suda51 interview over Heroes
Lees ook:Nieuwe No More Heroes (Wii) trailer
Lees ook:Master! We’re in a tight spot!

5 reacties op “No More Heroes gebaseerd op bizarre western El Topo

  1. Bou

    (En dat is nog maar de eerste helft van de film, in de tweede helft trouwt El Topo met een dwerg en blijkt de priester zijn eigen zoon te zijn).

    Dus dat betekent dat zijn zoon een dwergpriester is waarmee hij trouwt?

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Nee nee, hij trouwt met een dwerg, en tijdens de bruiloft komt hij erachter dat de priester die het huwelijk voltrekt in werkelijkheid zijn zoon is. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Heb je hem ook al ergens gevonden voor een leuke prijs? :) Bij nader inzien heeft mijn lokale videotheek er vast nog nooit van gehoord. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Via play.com is alleen de regio 1 versie te koop.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.