Geen Castlevania voor Wii

Opmerkelijke uitspraken van Iga, oftewel Castlevania producer Koji Igarashi. Volgens de site The Magicbox heeft hij ronduit gezegd dat Castlevania niet bij de Wii past.

"Igarashi stated Castlevania does not fit with Wii, because the Wii market is for people who want to have new experience; these type of people do not have time to play lengthy games like Castlevania, according to Igarashi."

Daarnaast heeft hij ook geen flauw idee hoe hij de nieuwe controller zou kunnen benutten voor een Castlevania spel.
Hetzelfde zou je in principe ook over de Nintendo DS kunnen zeggen, en daarvoor is hij nu al enthousiast bezig aan een tweede Castlevania spel. Zonder zich erg veel aan te trekken van de unieke mogelijkheden van de DS. En ook zonder rekening te houden met Nintendo’s nieuwe people who want to have new experience publiek. Waarom zou dat niet net zo goed werken op de Wii?

In enigszins gerelateerd nieuws, heeft SNK Playmore bijvoorbeeld ook gesproken over de toekomst. Omdat 2D games niet geschikt zijn voor de Playstation 3 en de Xbox360 wil het bedrijf vanaf nu vooral software op de Wii gaan uitbrengen. Tevens zal de al aangekondigde Metal Slug compilatie voor Wii en PSP niet Metal Slug 6 bevatten. Dat spel wordt apart uitgebracht op "een Nintendo platform".

Klinkt alsof 2D games nog niet dood zijn. In ieder geval niet op de Wii.

En ook Igarashi is nog niet helemaal verloren voor het Wii-platform. In April vertelde hij nog aan Nintendo Power dat hij de controller erg leuk vond en dat, als de Wii goed ontvangen zou worden, hij er graag een spel voor zou willen maken. Dat wordt dan dus blijkbaar geen Castlevania spel, maar toch. Een compleet ander spel van zijn hand zou onderhand ook weleens leuk zijn om te zien.

Bron: The Wiire

Zie ook:
- Dus wat zit er nu onder dat klepje?
- Tetsuya Mizuguchi over de Wii. Een nieuwe Rez?
- Grasshopper’s "Heroes" voor de Wii
- Michel Ancel’s konijnenprobleem
- Satoru Iwata: goedkoop betekent niet duurder dan onze vorige consoles
- Hebben third parties de Wii-boot gemist?
- Zes minuten Sonic Wild Fire
- Elebits gameplay video

Lees ook:Koji Igarashi bezig met 3e Castlevania voor DS
Lees ook:SNK voegt Metal Slug 6 toe aan Wii compilatie
Lees ook:Nieuwe Castlevania Order of Ecclesia trailer
Lees ook:Nonstop explosies in Metal Slug 7 trailer
Lees ook:Als de Wii U-controller een extra camera had, zou Metal Slug er zo uitzien

6 reacties op “Geen Castlevania voor Wii

  1. Kikujiro

    “Igarashi stated Castlevania does not fit with Wii, because the Wii market is for people who want to have new experience; these type of people do not have time to play lengthy games like Castlevania, according to Igarashi.”

    Nou… Nou… wat een vage redenering. Mensen die op zoek zijn naar een “new experience”, hebben geen tijd om “lengthy” games als Castlevania te spelen. Wat een onzin. Volgens mij kijken vooral de hardcore gamers, die alles al een keer gezien hebben, uit naar de Wii. Bovendien zie ik het verband niet zo tussen het op zoek zijn naar nieuwe ervaringen en het geen tijd hebben om langere games te spelen.

    “Daarnaast heeft hij ook geen flauw idee hoe hij de nieuwe controller zou kunnen benutten voor een Castlevania spel.”

    Hmmm… voor het slaan met een zweep misschien? Ik noem maar iets geks…

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “Nou… Nou… wat een vage redenering. Mensen die op zoek zijn naar een “new experience”, hebben geen tijd om “lengthy” games als Castlevania te spelen. Wat een onzin.”

    Vind ik ook. Er zullen beslist veel kleine en simpele spelletjes voor de Wii verschijnen, maar er blijft altijd plaats voor de grote avonturen. Heeft ook Nintendo zelf al een paar keer gezegd.

    “Hmmm… voor het slaan met een zweep misschien? Ik noem maar iets geks…”

    Dat zou de gameplay wel heel drastisch veranderen. Castlevanie heeft het altijd moeten hebben van arcade-achtige gameplay waarin je alleen maar op een knop hoeft te drukken om telkens dezelfde aanval uit te voeren. Een volledig analoge zweep klinkt wel interessant, maar ik kan me opzich wel voorstellen dat hij daar huiverig voor is.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Will

    Castlevanie?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Yoshi-Fan!

    Wii games kunnen ook met een gewone controller gespeelt worden en Castlevania is 10x beter in 2D dan in 3D. Als de X360 en PS3 niet geschikt zijn voor 2D kan hij toch het beste een Castlevania in 2D op de Wii uitbrengen met de standaard controller als ie echt niks origineel kan bedenken?

      /   Beantwoorden  / 
  5. sidar

    er komt ook een SNES like controller dus wat zeiken ze nou

      /   Beantwoorden  / 
  6. Paul

    misschien is dit uitbuiting van Microsoft;):P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.